1145 Spelers hebben samen 19999 homes opgeslagen. Dat is gemiddeld 17 per speler!

Tweakcraft
Welkom op de Tweakcraft website! Tweakcraft is een Nederlandse community binnen het populaire indiespel Minecraft. Met dagelijks meer dan 100 spelers zijn we grootste Nederlandse community binnen Minecraft! Kom eens een kijkje nemen op onze server. Joinen kan via het adres tweakcraft.net. Je kan ook een praatje met ons maken via het chat-protocol IRC (server irc.tweakers.net, kanaal #minecraft.chat of klik hier).

Geschiedenis

De Tweakcraft server is opgezet op 14 september 2010 door Technicality voor de leden van het Tweakers.net forum. Door de grote populariteit raakte Technicality al snel door z'n datalimiet heen en besloot vistu een week later het beheer over te nemen. Later is Technicality gestopt met spelen en heeft vistu Grumm, Kwakkel1000 en GuntherDW toegevoegd als server-admins. Sommigen van hen nemen tot op heden het beheer van de server op zich.

Door de toenemende drukte ontstond er opnieuw een noodzaak de server te upgraden. Na een inzamelingsactie is er door de verschillende leden genoeg geld bij elkaar gelegd een eigen dedicated server te kunnen huren. Sindsdien is de server meerdere malen geupgrade. Op dit moment hebben we een Core I7, 16gb ram server gehost bij Hetzner.de. We hebben meer dan 1500 geregistreerde spelers waarvan 150 actieve!

Visie

Uitgangspunt is dat elk block en elk item binnen de server zelf ‘gemined’ en 'gecraft' moet worden. Dit betekent dat er geen blokken en items zullen worden verstrekt door de beheerders. Om te voorzien in de behoefte aan blocks die niet standaard verkregen kunnen worden, dient een alternatieve oplossing te worden gezocht waarbij een speler toch een soortgelijke handeling zal moeten verrichten.

Afhankelijk van de rank van spelers, wordt er meer hulp geboden bij het reizen. Dit om onderscheid te creëren tussen de verschillende ranks. VIP's krijgen hierbij ook de mogelijk om te spelen op een speciale survival wereld.

Binnen de Tweakcraft server moeten zo min mogelijk obstakels staan tussen het maken van bouwwerken of het minen van resources. Om deze reden heeft de speler de mogelijkheid om zelf te kiezen of hij wel of niet schade wil oplopen. Creatures staan standaard overal aan alhoewel schade aan gebouwen wordt voorkomen.