De server uptime bedraagt 955 dagen, 21 uur, 1 minuut en 1 seconde!

Werelden
Op Tweakcraft draaien een aantal werelden met verschillende doelen en functies. In de loop der tijd is het aantal werelden steeds gegroeid tot het huidige aantal. De werelden zijn:

Main

Deze wereld is begin december 2011 aangemaakt na de 1.0 release van Minecraft. De wereld is dan ook gemaakt met de 1.0 biome generator en is 5000x5000 blokken groot. Op deze wereld geld dat hoe groter het project, hoe verder andere projecten er vandaan moeten bouwen. Bouwwerken waar langer dan 2 maanden niet aan wordt gebouwd worden verwijderd van de map en opgeslagen in een .scematic file. Dit om ruimte te houden voor nieuwe bouwwerken.

Original

De oorspronkelijke wereld gemaakt bij de start van Tweakcraft. Op deze wereld staan nog veel mooie en grote projecten. Het is alleen mogelijk binnen zones te bouwen. Nieuwe bouwwerken worden op de main wereld gebouwd.

Sky

Skyworld is gemaakt met de skyworld generator van Minecraft. De wereld bestaat dan ook uit een serie eilanden die in de lucht zweven. De wereld is opgedeeld in een nations thema, een space thema en een gedeelte waar vrij kan worden gebouwd. Alleen VIPís kunnen in skyworld bouwen, andere spelers kunnen natuurlijk wel gewoon rondlopen. Met een kompas kunnen deze spelers grotere afstanden overbruggen.

Pixelworld

Deze wereld bestaande uit segmenten is speciaal bedoeld voor het maken van pixelart. Plat liggende pixelarts moeten in deze wereld gebouwd worden. Staande pixelarts zijn ook toegestaan in de Main-wereld.

Newbieworld

In deze wereld kunnen apprentices hun gebouwen bouwen in afwachting van een vouch. Deze wereld heeft dan ook een gescheiden inventory van de andere werelden en wordt om de zoveel tijd gereset.

Survival

Deze wereld wordt zoveel mogelijk vanilla Minecraft gehouden. Er draaien dan ook bijna geen modificaties op deze wereld. Mobs en health staan ook aan zodat de nadruk echt ligt op het overleven. Griefen is niet toegestaan maar het stelen van items (uit inventories/kisten) mag wel. Toegang tot de survival wereld is VIP only en inventories zijn gescheiden van de andere werelden. Niet-VIP's kunnen via het forum toegang tot deze wereld aanvragen.

Resource

Om de main wereld zoveel mogelijk te behouden en voor het gemak kunnen op de resource wereld grondstoffen gemined worden. Er zijn speciaal aangewezen gebieden waar grondstoffen zoals sneeuw en zand verkregen kunnen worden. Wanneer deze gebieden leeg zijn worden ze weer aangevuld.

Portaal

Deze miniwereld is niet bebouwbaar en is alleen bedoeld als knooppunt tussen de verschillende werelden.

Testwereld

Deze wereld is alleen bedoeld voor admins om bepaalde dingen te testen. De wereld is dan ook niet toegankelijk voor gewone spelers.