Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Sander

Pages: [1]
1
Algemeen / Tekkit!
« on: 6 October 2012, 18:32:31 »
Beste mensen,

Tweakcraft zoals het nu is, is natuurlijk erg leuk. De server heeft een flink aantal mods wat het met werken met Minecraft een stuk prettiger maakt. De huidige opzet is dus helemaal prima!

Wat mij echter wel leuk lijkt, is om Tekkit te kunnen gebruiken met de Tweakcraft community. Op een eigen lokale server speel ik dat nu al een tijdje en moet zeggen.. het is erg leuk. Het geeft een andere dimensie aan Minecraft en best wel eentje die past bij het feit dat Tweakcraft geboren is op GoT.

Voor diegenen die het niet kennen..
In het kort is Tekkit een package met een verzameling mods. De auteurs hebben een hele hoop 'technisch' gerelateerde mods gecombineerd en dat in 1 package gestopt. Het installeren van de client is eenvoudig: met behulp van de launcher wordt alles geinstalleerd en die gebruik je daarna ook om het op te starten.
Met Tekkit kan je bijvoorbeeld Quarry's maken waarmee je automatisch delen van de map kunt minen. Via pijpleidingen kun je de gewonnen grondstoffen in kisten stoppen en zelfs automatisch sorteren. Maar er kan nog veel meer mee, alles met een min of meer technische inslag.
Voor het bouwen kun je gebruik maken van veel meer verschillende type blocks, zoals randjes, kleinere blocks van een bepaald type om aan gebouwen veel meer detail te kunnen geven. Het is dus niet alleen technisch, maar eigenlijk een flink uitgebreide versie van Minecraft zonder dat de basis verandert.
Een videointroductie: http://youtu.be/SEIKJ3u2VTY
Website Tekkit: http://www.technicpack.net/tekkit/

Nu snap ik dat het technisch een uitdaging oplevert om Tekkit te gebruiken op de Tweakcraft server. Het zijn nogal een aantal mods en gezien we nu ook al een flink aantal mods draaien kan dat conflicteren. Ik verwacht ook niet dat we hiernaar kunnen overschakelen.

Wel ben ik erg benieuwd naar meningen van anderen hierover.
Wat vind je van Tekkit en lijkt het je ook leuk om dat samen met de TC-community te spelen?

2
Support / De werking van Redstone
« on: 19 June 2012, 09:31:10 »
Op dit moment werkt Redstone op de server helaas niet naar behoren kwamen Vorrion en ik o.a. gisteren achter. Wel weet ik dat anderen dit probleem eerder ook al hadden opgemerkt.

Maddox zei dat hij dit probleem ook kent, maar wat ik mij eigenlijk daarna nog afvroeg.. is al bekend waar dit exact aan ligt en hoe dit kan worden verholpen? :)

3
Support / Chests in survival
« on: 4 October 2011, 22:51:22 »
In de survivalworld zie ik chests opduiken die je niet kunt openen, zoals deze:



Waarom moeten chests in survival gelocked kunnen worden? Haalt dat niet de lol van het hele survivalgebeuren weg? Als mijn chests op slot kunnen hoef ik ook niet meer mijn storage te hiden e.d. en nog bang te zijn dat iemand ze maar vind. Hoort dat niet bij de spanning van de survivalworld?


Wat mij betreft zijn chests dus altijd openbaar (in de survivalworld) en is het je eigen verantwoordelijkheid om deze te hiden of desnoods traps aan te brengen voor onverwacht bezoek! ;)

4
Support / Server Performance
« on: 27 September 2011, 09:21:30 »
Beste mensen,

Sinds de switch van Hetzner naar de andere server, lijkt het erop of de server veel meer lag heeft. Dit merk je bijvoorbeeld aan blocklag, het gebruik van redstone met switches en ook bijvoorbeeld als je valt in survival dat je dan een seconde later de gevolgen daarvan ondervind (health damage).

Nu vraag ik mij af waar dit aan ligt en zou aan verschillende oorzaken kunnen denken:
- Hardware van de nieuwe server
- Configuratie?
- Nieuwe world (survival natuurlijk)

Of, is de performance niet anders dan eerst bij Hetzner? Meer mensen die hier ideeen/bevindingen over hebben?

Pages: [1]