Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - bazkara

Pages: [1]
1
Support / plakjes sneeuw
« on: 1 August 2013, 22:37:17 »
Is het mogelijk om een custom recipy te maken voor de plakjes sneeuw?

Groeten

Baz

2
Algemeen / Een dagje survival drama
« on: 1 July 2013, 09:57:05 »
:DISCLAIMER:
Dit topic bevat een uiteendzetting van mijn ervaringen in de survival world na een dag spelen.
Als u niet tegen huiltopics kunt lees dan niet verder. Dit is tevens een bekend Bazkara topic en kan dus redelijk lange posts bevatten. Als u zwak van hart bent lees dan niet verder.

Beste mede tweakcrafters, admins, survivalisten en andere geintresseerden

Met dit topic wil ik toch even iets onder de aandacht brengen wat gaande is in de survival wereld. Natuurlijk is het de bedoeling dat in survival mensen mekaar het hoofd inslaan en deze verzamelen totdat ze een leuke collectie hebben. Echter zijn er gisteren een tweetal dingen mij opgevallen die ik niet vind thuishoren in survival. Anderen kunnen natuurlijk van een andere mening zijn toegedaan.

1) Het gebruik van het command /world main/nether/world.
Gisteren is mij opgevallen dat een niet nader te noemen persoon gebruik maakte van het bovengenoemde commando om achtervolgers te ontkomen. In de situatie die zich voordeed kon ik ook duidelijk opmaken dat de persoon die achtervolgt werd dit zelf had uitgelokt. Ik ben van mening dat wanneer je een gevecht aangaat in survival (uitgelokt of niet) je dit moet uitvechten alvoren je wat anders gaat doen in main. Echter worden deze commands gebruikt als een escape mechanisme wat ik dus niet goed acht voor het pvp-en in survival. Graag zou ik hierbij een oproep willen doen om deze situaties te vermijden. Ik ben mij er van bewust dat je materialen kan verliezen etc maarja dat hoort er dan een beetje bij.

2)Het doodmaken van alle dieren in survival.
Binnen de huidige survival wereld zijn een aantal mensen die het een tactiek vinden om alle dieren dood te maken op de twee na zodat ze een monopolie hebben. Men wil de dieren die ze zelf dan hebben gebruiken als ruilmiddel. Echter wil ik deze mensen vragen of ze op de hoogte zijn van de spawnmechnismen binnen minecraft op de survival wereld. Het is namelijk zo dat wanneer er een border op de minecraft map zit de map niet groter kan worden. Als de map niet groter kan worden dan spawnen er ook geen nieuwe beesten.

Dit houdt het volgende in. Nergens op de map zijn nog meer koeien varkens of schapen te bekennen. Als nieuwe speler gisteren moest ik veel moeite doen om bijvoorbeeld maar een bed te maken. Dit omdat er nergens schapen waren. Ik was dus gedwongen om enkele dagen zonder bed te overleven totdat ik genoeg spinnen had doodgemaakt zodat ik een bed kon maken. Vervolgens wil je verder bouwen. Je vergaart experience en krijgt een aantal levels. Dan wil je graag je tools enchanten. Om dit maximaal te doen wil je een enchanting table of boekenkasten maken. Dit kan echter niet omdat alle koeien doodzijn. Net zo min dat je leather armor kan maken of itemframes. Dit zal dus inhouden dat nieuwe spelers geen kans hebben tegen de gevestigde orde die ergens onder de grond een tweetal koeien heeft gestalt. Hierbij worden nieuwe spelers dus een aantal features van de game ontzegd.

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Leather
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Book
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Milk
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Saddle

Deze links geven weer welke items een speler zoal mist als er geen koeien meer zijn. Tevens maken enkele items onderdeel uit van achievements.

Graag zou ik een oproep willen doen tegen genocide van bepaalde beesten in minecraft. Dit zodat nieuwe survival spelers ook gewoon de beschikking hebben over deze beesten en bovengenoemde items kunnen maken.

Tevens wil ik in deze post ook even van de gelegenheid gebruik maken om even wat tegen Gazeebo te zeggen. Gister kwam jij met de opmerking dat Marterino en ik jouw altijd kapot hunten in survival. Hierbij kan ik jouw met een gerust hart vermelden met gisteren niet meegeteld sinds de ban van Rhan geen stap meer had gezet in de survival wereld. Dus die claim van jouw daar is volledig onterecht ten opzichte van mij. Wat Marterino betreft heb ik daar geen weet van. Ook is het misschien handig om te weten dat ik in survival geen vijandige intenties heb maar gewoon wat wil bouwen met een wat hogere moeilijkheidsgraad dan in main. Oftewel ik ben er gewoon voor de bau bau en niet voor de kill kill.

Met vriendelijke Groet

Bazkara

3
Support / Admin privileges.
« on: 31 January 2013, 14:23:01 »
Goeiedag allemaal,

Inleiding

Allereerst even een note aan de lezers van dit topic. Dit topic is niet op individuele personen gericht. Voorbeelden aangedragen zijn puurt als ondersteunende argumenten bedoeld en niet om een persoon ergens op aan te spreken of om iemand zwart te maken. Tevens wil ik alle deelnemers verzoeken deze discussie op algemeen niveau te voeren en niet op individuele gevallen in te gaan. Houd het bij het onderwerp en ga niet op de persoon spelen.

Ik ben mij er ter dege van bewust dat dit onderwerp misschien voor sommige mensen wat gevoelig ligt maar het is iets waar ik mij al een hele tijd aan stoor en wat ik toch wil aankaarten in de hoop toch iets meer duidelijkheid te krijgen.

Aanleiding van het schrijven van dit topic kan gevonden worden in mijn recente bezoeken aan tweakcraft als vip in de afgelopen maand. Tevens wil ik erbij vermelden dat ik deze discussie ook al eens heb gevoerd afgelopen zomer met 1 of meerdere admins.

Waar stoor ik mij dan zo aan? Zoals iedereen hier op tweakcraft wel weet bouw ik graag grote bouwwerken. Ik ben daar niet de enige in. Zo wordt er bijvoorbeeld een hele inca stad gebouwd en ook een romeinse stad. Om van citadel of tweakington nog maar niet te spreken. Er zijn tal van grote bouwwerken te vinden op onze server. Het is mij echter opgevallen dat wanneer er door admins gebouwd wordt aan grote projecten er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van quickport. Om het heel eenvoudig te zeggen vind ik dit niet eerlijk ten opzichte van de huidige users die dat niet kunnen. IK heb al een aantal maal een discussie gehad met een admin hierover in private chat en daar werd mij gemeld dat de admins zich daar van bewust waren en dat ze probeerden het te minderen. Waar ik echter voor pleit is alles over 1 kam scheren. Of iedereen kan gebruik maken van quickport of niemand (voor het bouwen). Ik snap best dat voor het uitvoeren van admin taken quickport handig kan zijn. Tevens is mij opgevallen dat een admin (noem geen namen want ik wil dit geen persoonlijke discussie maken noch is het mijn bedoeling dat er nu gelijk actie wordt ondernomen tegen deze specifieke admin) zijn bouwmaterialen in kisten per verdieping meekopieerde toen hij aan het bouwen was aan zijn bouwwerk. Als ik daar dan nog adminworld bovenop gooi vind ik dat de admins op tweakcraft een te bevoorrechte positie hebben als het om bouwen aangaat tenopzichte van de vip of de normale builders.

Een veel gehoord tegenargument dat ik van de admins in het verleden heb terug gekregen is dat zij deze privileges verdienen omdat zij ook adminwerk moeten verzetten. Admin werk kost namelijk tijd en de privileges maken dat tijdverlies dan weer goed. In mijn ogen kies je toch om admin te worden omdat je wilt helpen met het runnen van deze server en alles in goede banen wilt begeleiden. Niet omdat je mag quickporten of WE kunt gebruiken tijdens je eigen persoonlijke bouwwerk. Tevens ben ik van mening dat je van te voren kunt weten dat als je admin wordt er tijd gaat zitten in de admin taken die je zult moeten uitvoeren.
Tevens komt daar bij dat de admins ook de beschikking hebben over admin world waar ze met creative mode aan snel ontwerpen kunnen maken. Andere users moeten daar al snel een eigen server of single player voor opzetten en kunnen dus bijvoorbeeld niet met wooden axe maten rechtstreeks copieeren

Wat deze verhoudingen in mijn ogen nogal extra scheef maakt is dat we op het moment wel een erg groot admin team hebben tov het aantal actieve users. Op de site staan er op dit moment 11 vermeld. Dit betekend dus dat meestal 1/3 van de users die online is gebruik maakt van extra privileges tijdens het bouwen.

Met dit topic wil ik graag vragen aan de admins maar ook aan mijn mede community leden, Wat vinden jullie hier nu van? Mogen admins quickport gebruiken om snel dingen te bouwen terwijl users het met dirttrapjes en homes moeten doen of zouden admins qua bouwen hetzelfde moeten en mogen kunnen als de rest van de users?

4
Algemeen / Community project.
« on: 13 June 2012, 16:31:40 »
Beste Tweakcrafters,

Recent zien wij dat binnen  de tweakcraft community een aantal problemen naar voren zijn en worden gebracht. De admins doen hopelijk hun best om ons zoveel mogelijk tegemoet te komen en te helpen. Omdat ik echter niet een persoon ben die alleen maar blaat en verder niets doet leek het mij handig om zelf wat te ondernemen en daarmee hopelijk toe te werken naar een oplossing van een van de problemen die hier is gemeld door de community. Dit probleem is als beste te benoemen als het ontbreken van community gevoel. Dat betekend in mijns inzien dat we dingen samen moeten gaan doen. Met de huidige opzet van tweakcraft zien we vooral veel mensen die alleen bouwen of in kleine groepen van 1 tot 3 mensen. Misschien wordt het maar weer is tijd om een tweakcraft project te gaan bouwen. Iets dat promotie voor de server kan opleveren. Nu heb ik zelf al een in mijn ogen goed idee bedacht maar wil toch iedereen oproepen die denkt een beter of mooier idee te hebben deze vooral in dit topic te posten. Tevens mocht je geintresseerd zijn en deel willen uitmaken van de groep mensen die aan het door dit topic voortgebrachte project gaan werken, laat het mij dan weten. Dat kan door een postje in dit topic of door het mij te melden op teamspeak. Aangezien ik mezelf tot projectleider heb benoemd, en ik graag via teamspeak communiceer, gaat het nodig zijn dat wanneer je bouwt je aanwezig bent op teamspeak. (luisterend is voldoende) Dit om de communicatie sneller te laten verlopen. Nu zal ik mijn idee uit  de doeken doen en hopelijk krijg ik wat deelnemers

Resort Island.

Het idee dat ik heb is om ergens een eiland in het water te maken dat er realistisch uitziet qua opzet. Het eiland kan aan bepaalde dingen voldoen zoals bijvoorbeeld een waterval, vulkaan of een lagune. Tevens is het natuurlijk mogelijk om meerdere biomes aan te maken als de admins daar welwillend in zijn. Denk dus aan tropisch met mooie stranden.

Op dit eiland moet dan vervolgens een toeristische trekpleister ontstaan. Dit wordt gedaan door gezamenlijk aan een hotel/casino te werken. Dit moet een groot gebouw worden waar de toeristen hun onderkomen en vermaak in kunnen zoeken. Als dit gebouw af is kan er aan de rest van het eiland gewerkt worden. Zo kunnen we het de badgasten makkelijker maken door het strand in te richten of zwembaden en een pier aan te leggen. Tevens kunnen we ook oude ruïnes aanleggen of golfbanen. op deze manier is het project uit te breiden totdat we een mooi geheel krijgen.

Er is door mij nog geen voorbereidend werk gedaan qua ontwerp. Dit omdat ik eerst even wil afwachten of er misschien nog mensen zijn met een ander of beter idee. Ik wil echter wel snel beginnen dus wees er snel bij.

Even een paar plaatjes om mijn idee wat duidelijker te maken. Deze afbeeldingen zijn niet hoe het moet worden maar dienen meer als voorbeeld.




Pages: [1]