Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Jelmar

Pages: [1] 2 3
1
Tweakcraft / Donaties 2017
« on: 26 October 2017, 16:43:22 »
Hey allen,

Net zoals voorgaande keren, is het weer tijd om met zijn allen wat centen bij elkaar te leggen om onze server te kunnen bekostigen en de community te waarborgen. Als we allemaal een kleine bijdrage doen, kunnen we zo weer bijna een jaar verder. Ter info, onze server kost €49,80 per maand.

Zoals altijd zal ik een lijstje bijhouden met de toegezegde of gedane donaties. Mocht je nog geen vip zijn, wat je bijv. de mogelijkheid geeft om bij ons modded minecraft te spelen, word je dat automatisch bij een donatie van €15,- of hoger. Zie meer info daarover op http://www.tweakcraft.net/donate.

Bijdrages kunnen alleen via Paypal, op het adres donate@tweakcraft.net. Let even op de schrijfwijze, het is donate, niet donatie. Denk er om dat je 'Send money to friends or family' / 'Geld overmaken naar vrienden en familie' kiest, dan zijn er geen kosten en gaat er geen geld verloren!

Hopelijk op naar het volgende jaar Tweakcraft!Gedoneerd of toegezegd:

McBrown - €100,- (ontvangen)
GertJan - €35,- (ontvangen) 
Teutates - €20,- (ontvangen)
Panorama - €50,- (ontvangen)
Uberdude - €100,- (ontvangen)
nislim - €20,- (ontvangen)
LeapingSheep - €25,- (ontvangen)
Bazkara - €50,- (ontvangen)

2
Tweakcraft / Donatieronde 2016
« on: 14 December 2016, 20:24:21 »
Hey iedereen,

Begin 2015 hebben we de laatste donatieronde gehouden, waarbij er zeer gul gegeven werd. Zodanig, dat we eigenlijk voor al deze tijd gebakken zaten wat betreft financiën. De maand december is betaald, echter hebben we voor de volgende maand net niet meer genoeg op de rekening staan. Ter info, onze server kost €49,80 per maand.

De community, met name op de vanilla server, is natuurlijk niet meer zo groot als het ooit was, maar we spelen nog steeds met een gezellige groep mensen minecraft, modded minecraft en andere games en kletsen gezellig op de Teamspeak server. Zoals altijd, als we met de hele groep allemaal een kleine bijdrage doen, kunnen we weer een hele tijd vooruit. Als je Tweakcraft een warm hart wilt toedragen in de vorm van een financiële bijdrage, kun je dat in dit topic aangeven. Zoals altijd zal ik een lijstje bijhouden met de toegezegde of gedane donaties. Mocht je nog geen vip zijn, wat je bijv. de mogelijkheid geeft om bij ons modded minecraft te spelen, word je dat automatisch bij een donatie van €15,- of hoger. Zie meer info daarover op http://www.tweakcraft.net/donate.

Net zoals de vorige keer kunnen we donaties alleen via Paypal accepteren. Heb je zelf geen Paypal, maar wil je wel graag doneren, kijk dan even of je in het topic iemand kunt vinden die het via diens rekening kan/wil overmaken. Het Paypal adres waar je donaties naar kunt overmaken is: donate@tweakcraft.net. Let even op de schrijfwijze, het is donate, niet donatie. Denk er om dat je 'Send money to friends or family' / 'Geld overmaken naar vrienden en familie' kiest, dan zijn er geen kosten.

Wederom alvast bedankt voor de hulp om Tweakcraft's bestaan te garanderen!

~ Jelmar
namens het adminteam van Tweakcraft.
Gedoneerd of toegezegd:

McBrown - €50,- (ontvangen)
bReChThOu - €49,80 (ontvangen)
nislim - €10,- (ontvangen)
xanquezer - €49,80 (ontvangen)
GertJan - €25,- (ontvangen)
Otteau - €50,- (ontvangen)
Remie - €15,- (ontvangen)
LeapingSheep - €10,- (ontvangen, met een kerstkaart)
mhirr - €15,- (ontvangen)
GuntherDW - €25,- (ontvangen)
Suiker - €10,69 (ontvangen)
Harm27 - €14,14 (ontvangen, was €15, maar gingen kosten af)
MuerteDiablo - €25,- (ontvangen)
Teutates - €20,- (ontvangen)
Alex - €49,80 (ontvangen)
Empire - €14,14 (ontvangen, was €15, maar kosten)
Maddox - €15,- (ontvangen)
Quinten - €24,90 (ontvangen, met een kaartje: voor & achter)

Totaal tot nu toe: €448,37


3
Tweakcraft / Nieuwe worlds
« on: 10 June 2015, 02:05:29 »
Op het moment is Gunther bezig met het opzetten van een nieuwe bouwwereld en een nieuwe survival wereld.

Voor de nieuwe bouwwereld hebben we ons best gedaan om een seed te vinden met niet al teveel water en een goede variatie aan biomes. Voor de survivalwereld gebruiken we een random seed. Wel heeft Gunther ook daar gekeken of het niet al teveel een waterworld is.

De worlds zijn nu nog even dicht, zodat we alles kunnen klaarmaken (logblock, spawnlocatie, etc.). Als alles goed gaat, zullen we de werelden op z'n vroegst woensdagavond open gooien. De werelden zijn open :)

Zodra er meer info is, zal ik deze post updaten. :)

4
Tweakcraft / Donatieronde 2015
« on: 18 January 2015, 14:33:54 »
Beste Tweakcrafters,

In december 2013 hebben jullie op zeer gulle wijze laten zien dat jullie geven om onze community. Dat was, voor mij in ieder geval, geweldig om te zien. Het zou natuurlijk mooi zijn als het niet zou hoeven, maar wederom willen we een oproep doen om ons financieel bij te staan om de serverhuur te bekostigen (zie donatierondes van vroeger hier, hier en hier). Het is tot nu toe altijd zo geweest dat als veel mensen een kleine bijdrage doen, we de serverhuur voor lange tijd kunnen betalen.

We hebben nu nog zo'n 180,- in kas, wat nog enkele maanden serverhuur inhoudt. We zijn sinds 1 januari overgestapt op een nieuwe server van Hetzner (de EX40), wat ons per maand bijna 10 euro scheelt (maar we gaan er qua hardware sterk op vooruit, alleen wat minder hdd ruimte). Wel hebben we in januari te maken met dubbele serverkosten.

We hebben na al die jaren nog steeds een super gezellige community, zowel op de vanilla server, de modded server als op IRC en Teamspeak. Samen kunnen we deze community in stand houden. Als je een bedrag kunt/wilt toezeggen, laat het dan vooral in deze topic weten. Ik zal alle donaties in deze post als lijstje bijvoegen. Net zoals voorgaande keren geldt, elke donatie is welkom! Een donatie van €15,- of meer betekent uiteraard dat je gegarandeerd vip wordt als je dat nog niet bent. Meer info daarover is te vinden op http://www.tweakcraft.net/donate.

Wel is het zo dat we donaties dit keer alleen via Paypal kunnen accepteren. Als je die mogelijkheid niet hebt, kijk of je in dit topic iemand kunt vinden via wiens rekening je het even kunt overmaken! Het Paypal adres waar je naar kunt doneren is: donate@tweakcraft.net. Let even op de schrijfwijze, het is donate, niet donatie.

Alvast bedankt voor jullie steun.

~ Jelmar
namens het adminteam van Tweakcraft.
Gedoneerd of toegezegd:
 • McBrown - €39,61 (ontvangen)
 • Merijn - €50,- (ontvangen)
 • GertJan - €20,- (ontvangen)
 • Marterino - €23,70 (ontvangen)
 • Original_Dutch - €45,- (ontvangen)
 • Alex - €60,- (ontvangen)
 • Panorama - €60,- (ontvangen)
 • bReChThOu - €100,- (ontvangen)
 • Loevie - €45,- (ontvangen)
 • Don_Craft - €30,- (ontvangen)
 • Alex - €11,65,- (extra donatie, ontvangen)
 • Nislim - €15,22,- (ontvangen)
 • xanquezer - €20,- (ontvangen)
 • Tim_ofzo - €15,- (ontvangen)
 • Suiker - €50,- (ontvangen)
 • Kimioni - €50,- (ontvangen)
 • Suiker - €1,82 (ontvangen, om t getal rond te maken)
 • Gazeebo - €29,- (ontvangen, nu is het €666,-)
 • mhirr - €15,- (ontvangen)
 • Bazkara - €45,38 (ontvangen, is ƒ100,-)
 • GuntherDW - €20,- (ontvangen)
 • robinhierr - €20,- (ontvangen)
 • harm27 - €15,- (ontvangen)
 • Hsheepypx - €9,99 (ontvangen)
 • Bolukan - €36,50 (ontvangen)
 • vistu - €49,- (toegezegd)
 • Gods_WILL - €33,63 (ontvangen)
 • Jelmar - €20,- (toegezegd)
 • Milenco - €69,50 (toegezegd)
Totaal tot nu toe: €1000,-

5
Tweakcraft / Adminveranderingetje
« on: 2 June 2014, 00:15:50 »
Uberdude is nu SGO.

Groetjes
Jelmar :)

6
Tweakcraft / Lage tickrate en plugins
« on: 12 May 2014, 04:00:42 »
Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben, hebben we de laatste tijd af en toe te kampen met enorme lag. Dit wordt veroorzaakt door een bijna gehalveerde tickrate van de server (deze hoort 20 ticks/sec te zijn, maar valt steeds naar ca. 11 ticks/sec). We zijn aan het uitzoeken welke server plugin deze problemen veroorzaakt. De plugins die we bekijken zijn Craftbook, TweakCart en NoCheat.
 • CraftBook: staat op het moment aan.
 • TweakCart: staat op het moment aan.
 • NoCheat: staat op het moment uit; we gaan ervan uit dat niemand hier misbruik van zal maken (zo wel, ga je bij mij over de knie).
Het uitschakelen van TweakCart zal voor velen (ik vermoed bijna iedereen) even heel vervelend zijn, maar het zou van korte duur moeten zijn. We zullen deze post aanpassen wanneer er veranderingen zijn.

7
Support / 1.7.2 Tweakcraft client
« on: 14 March 2014, 19:52:55 »
In dit topic vind je de files en uitleg die nodig zijn voor het maken van een client met onze gewoonlijke mods.

Bijgevoegde mods:
 • Forge Modloader - nodig voor meeste mods
 • Liteloader - nodig voor macromod
 • OptiFine - minecraft graphics optimalisatie mod
 • Zan's Minimap - spreekt voor zich
 • InventoryTweaks - optimalisatie van inventory management
 • Macromod - voor het maken van keybinds e.d.
 • WorldEdit CUI - zichtbaar maken van WE selecties (ingame /we cui typen om hem te activeren)
 • Dynamic Lights - Lichtgevende items die je in je hand houdt geven dynamisch licht. Torches, glowstone, etc.

Als je van dropbox download met de dropbox client: kopieer de files, verplaats ze niet.

Stap 1
Zorg dat je een cleane minecraft installatie hebt, en launch die minimaal één keer. Als je je minecraft folder delete, vergeet niet eventueel je screenshots, resource packs, servers.dat e.d. te backuppen om later terug te kunnen zetten.

Stap 2
Download 1.7.2-TC-22-5-14.rar (of de zip als je dat liever hebt: 1.7.2-TC-22-6-14.zip)

Stap 3
Open de .rar (of de .zip) en zet de mappen die er in zitten in je .minecraft folder. Zorg er in ieder geval voor dat de bestanden in dezelfde folders komen te staan in .minecraft als waar ze in de .rar staan. Meestal moet je gewoon voor samenvoegen kunnen kiezen.

Stap 4
Open de Minecraft Launcher en log in

Stap 5
Kies links onderin de launcher 'New Profile' (of pas je bestaande profile aan met 'Edit Profile'). Geef het profile een naam (of laat hem zoals hij is).

Stap 6
Kies bij 'Use version' 'release 1.7.2-TC'

Stap 7
Vink 'JVM Arguments' aan en plak het volgende in het veld:

-Xmx1G -Dfml.ignorePatchDiscrepancies=true -Dfml.ignoreInvalidMinecraftCertificates=true

Meestal staat -Xmx1G er al, die kun je dus laten staan en de rest er achter plakken.

Stap 8
Klik op Save Profile

Stap 9
Als het goed is zou je het spel moeten kunnen starten met het profiel dat je gemaakt/aangepast hebt, en zouden de mods moeten werken.

Als je zelf mods hebt die je graag gebruikt, kunnen de meeste daarvan gewoon in de /mods/  folder gezet worden.Optionele mods

 • Shadermod - maakt gebruik van je videokaart om geavanceerde licht- en schaduweffecten weer te geven. Gebruikt in combinatie met 'shaderpacks'. Alleen te gebruiken als je zonder de mod hoge framerates haalt!

  Installatie: pak de .rar uit in je .minecraft folder, en voeg samen met de bestaande mappen. Bijgevoegd is SEUS shaderpack. Extra shaderpacks deponeer je in de shaderpacks folder.

 • Schematica - Hiermee kun je client side schematics maken en inladen, om bijvoorbeeld schetsen uit smallworld makkelijker te kunnen nabouwen in de andere worlds.

  Installatie: pak de .rar uit in je .minecraft folder, en voeg samen met de bestaande mappen.
  Schematics die je maakt of van anderen krijgt, deponeer je in de schematics folder.
  Gebruikte keys staan in de Controls (default /, * en - op het numpad).

8
Algemeen / De maps & 1.7 / 1.8
« on: 27 January 2014, 18:29:17 »
Zoals jullie weten heeft het updaten van minecraft nogal wat voeten in de aarde de laatste tijd. Forge, Bukkit... ze laten allemaal nogal lang op zich wachten. Wat de reden is voor het trage ontwikkelen is niet duidelijk, maar het heeft als gevolg dat wij verlaat over zijn gegaan op 1.7.2, dat we nog niet overkunnen op 1.7.4. en dat er nog steeds niet of nauwelijks client mods beschikbaar zijn.
Het is ook de reden dat we nog steeds niet de beschikking hebben over de nieuwe map, die we eigenlijk in de eerste week van januari wilden introduceren. De resource map is een stuk vergroot, zodat er wel enkele nieuwe materialen te verkrijgen zijn, zoals Podzol. Maar gezien het feit dat sommige van de nieuwe biomes nogal schaars zijn, is er helaas nog geen Mesa biome bijgekomen.

Nu zit het als volgt; met de release van minectraft 1.8 zullen er weer nieuwe blocks toegevoegd worden. Drie verschillende soorten stone, Andesite, Diorite en Granite (vanaf nu voor het gemak collectief even Granite genoemd). Deze zullen ongeveer zoveel voorkomen als gravel en dirt, over de hele world. Als we nu een nieuwe map maken, betekent dit dat we een world hebben zonder Granite wanneer 1.8 uit komt. Dit is een van de redenen dat er nog geen nieuwe map is.

Door bovenstaande poll kunnen we eens kijken wat we samen het beste idee vinden. Hou in gedachten dat met name het veranderen van de resourceworld het meeste werk met zich meebrengt. Naast stemmen kun je je keuze natuurlijk ook beargumenteren in een post.

9
Tweakcraft / Tweakcraft en 1.7
« on: 12 January 2014, 23:57:29 »
Het is dan eindelijk zo ver, we gaan Tweakcraft deze nacht updaten naar 1.7. De update heeft nogal lang op zich laten wachten, met name door dat Bukkit er rustig te tijd voor lijkt te nemen tegenwoordig.

Ons plan is ook om binnen korte tijd een nieuwe 1.7 map er bij te genereren, zodat we gebruik kunnen maken van de nieuwe biomes, maar dat moeten we even goed uitplannen. Het is namelijk ook de bedoeling dat we tegelijk met een 1.7 world de resourceworld en starterworld een resetje geven. Om die goed in te delen, moeten er wat tests gedaan worden.

We wilden met 1.7 zelf echter niet langer wachten dan we al gedaan hebben, dus die update draaien we alvast. Daarnaast zal ik zo snel mogelijk wel weer een custom client verzorgen, zodra ik daar een momentje voor gevonden heb.

Flutter edit: De server draait 1.7.2, echter is het ook gewoon mogelijk om met 1.7.4 te connecten. Als je mods wil voor je client zal je echter (meestal) 1.7.2 moeten gebruiken, omdat forge er enkel voor 1.7.2 momenteel.

10
Tweakcraft / Tweakcraft in 2014
« on: 31 December 2013, 22:24:35 »
Allereerst wil ik iedereen enorm bedanken voor alle donaties, het is geweldig om te zien dat zo'n grote groep mensen Tweakcraft een warm hart toedragen. Zo zie je maar dat we met veel kleine (en een paar grotere) donaties een heel eind komen. Tweakcraft bestaat alweer enkele jaren, en ook in 2013 zijn we nog steeds een gezellig en actieve community gebleven, zelfs ondanks het feit dat de hoogtijdagen van Minecraft een beetje voorbij zijn. Ik zie nog steeds mooie bouwwerken ontstaan en mensen gezellig bezig zijn met allerlei dingen op de server. Maar ook daarbuiten zie ik gezelligheid, zoals op IRC en op Teamspeak, waar naast Minecraft ook andere games samen gespeeld worden zoals FTB en Battlefield 4. Zoals het hoort bij een community.
Met de donaties kunnen we zonder al teveel zorgen 2014 ingaan, en iedereen die bij Tweakcraft betrokken is een gezellige plek bieden om te minecraften, FTB'en, kletsen of wat dan ook.

Ik hoop jullie allemaal in 2014 te zien op Tweakcraft, en wens iedereen een fijne jaarwisseling!

11
Tweakcraft / Donatieronde
« on: 2 December 2013, 13:47:55 »
Hoi Tweakcrafters,

Het is een paar keer eerder voorgekomen in de bestaandsgeschiedenis van Tweakcraft, en het zou natuurlijk fijn zijn als het niet nodig was, maar we willen bij deze een oproep doen aan jullie allemaal om ons te steunen in het bekostigen van de serverhuur. Vandaar deze donatieronde (zie donatierondes van vroeger hier en hier). Bij de donatierondes van vroeger valt te zien dat als veel mensen een bescheiden bijdrage doen, we de serverhuur voor meerdere maanden kunnen dekken.

Op het moment van dit schrijven hebben we de beschikking over zo'n €230,-, wat ons zekerheid geeft voor zo'n 4 maanden. Er is in het verleden altijd gul gedoneerd, waar we iedereen die daar aan meegedaan hebben zeer dankbaar voor zijn. Ik hoop dat jullie ons ook dit keer weer willen helpen. Alle donaties zijn welkom, maar zoals gewoonlijk betekent een donatie van €15,- of meer een gegarandeerde vip-status. Als er mensen bereid zijn een kleine vaste bijdrage te doen, is dat natuurlijk ook zeer gewaardeerd.

Ik hoop dat we het bestaan van Tweakcraft op deze manier ook voor de toekomst kunnen waarborgen, want volgens mij is het nog steeds de moeite waard, het blijft een gezellige community. Als je een bedrag kunt toezeggen, laat het dan weten! Het liefste ontvangen we donaties via paypal (donate@tweakcraft.net). Als je die mogelijkheid niet hebt, laat het dan hier weten.

Alvast bedankt voor jullie hulp,

~ Jelmar
namens het adminteam van Tweakcraft.


Gedoneerd of toegezegd:

- bReChThOu - €10,- (ontvangen)
- gertjanhuisman - €10,- (ontvangen)
- Teutates - €10,- (ontvangen)
- Mhirr - €20,- (ontvangen via Jelmar)
- vistu - €118,- (de rest van 2013!)
- Bolukan - €15,- (ontvangen via Jelmar)
- GuntherDW - €15,- (ontvangen)
- boisei0 - €10,- (ontvangen via Jelmar)
- aacoba - €3,14 π (I see what you did there) (ontvangen)
- Marterino - €25,- (ontvangen)
- Bolukan - €10,- (extra omdat de 200,- gehaald is) (ontvangen via Jelmar)
- Suiker - €20,- (ontvangen)
- Uberdude - €20,- (in behandeling / ontvangen)
- KnownAs - €30,- (ontvangen)
- Panorama - €13,37 (ontvangen)
- Harm27 - €15,- (ontvangen)
- Copyman - €10,- (ontvangen)
- Giordino - €25,49,- (ontvangen)
- aacoba - €0,44,- (extra om het mooie totaal bedrag te verpesten) (ontvangen)
- Loev - €25,- (ontvangen via Jelmar)
- Gods - €20,- (ontvangen)
- Hsheepypx - €32,10 (ontvangen)
- Marterino - €17,40 (omdat de 400,- gehaald is) (ontvangen)
- merijnh - €25,- (ontvangen)
- aacoba - €2,46 (zodat het 500,- is) (ontvangen)
- Suiker - €0,69 (omdat het z'n favoriete standje is) (ontvangen)
- Gazeebo - €15,- (ontvangen)
- Empire - €9,31 (ontvangen)
- MuerteDiablo - €10,35 (ontvangen)
- Don_Craft - €30,- (ontvangen via Jelmar)
- Milenco - €25,- (ontvangen)
- Jelmar - €20,- (maak ik over zodra ik de rest naar paypal zet)
- Suiker - €0,43 (who the fuck knows anymore?)
- Quazyx - €10,-
- xanquezer - €30,-
- Kimioni - €50,-
- StampVoet - €13,37
- Milenco - € 50,- (extra omdat 700 ?)
- Freaker - €15,- en € 23,65
- iwritecode - €25,-

(Totaal tot nu toe €830,-)

12
Tweakcraft / Block rotator uitgebreid
« on: 25 September 2013, 18:15:01 »
Zoals de meeste (hopelijk iedereen) weet, kunnen we op Tweakcraft sinds lange tijd logs draaien met de wooden hoe. We hebben daar nu meerdere opties aan toegevoegd, zodat het plaatsen van die blocks wat vergemakkelijkt wordt.

Je kunt de volgende blocks roteren met de wooden hoe:
 • Chest
 • Log (inclusief 'all side log')
 • Stair
 • Slab
 • Piston (inclusief 'all side piston')
 • Sign
 • Dispenser
 • Dropper
 • Hopper
 • Pumpkin
 • Repeater
 • Comparator
 • Trapdoor
 • Huge mushroom blocks
 • Fencegates

13
Tweakcraft / Adminwijziging
« on: 17 September 2013, 22:17:35 »
Het is wederom een terugkerend ritueel; adminwijzigingen. Andere werkzaamheden in je leven vragen meer tijd en vallen niet meer te combineren met adminnen op Tweakcraft. Zo ook nu.

In overleg met Freaker is besloten dat hij voorlopig zal aftreden als GO, zodat hij zich kan concentreren op zijn studie en andere verplichtingen. We willen hem hierbij bedanken voor zijn inzet voor Tweakcraft en de behulpzaamheid die hij de spelers heeft getoond. Hij zal vanaf heden in Tweakcraft te vinden zijn als VIP om rustig verder te kunnen bouwen aan de verschillende projecten waar hij mee bezig is.

Om het team te komen versterken zal Uberdude vanaf heden de rol van GO aannemen. Binnen deze functie mogen jullie hem dus lastigvallen voor bijvoorbeeld het aanmaken van zones en andere admin-gerelateerde zaken. Zoals altijd het geval is; heb geduld en geef hem de kans om alle commando's en plugins te leren kennen. Daarnaast geldt voor hem de gebruikelijke proefperiode.

14
Tweakcraft / Survival- en newbieworld resets
« on: 2 August 2013, 14:32:53 »
Afgelopen nacht zijn de survivalworld en de newbieworld gereset. De survivalworld is nu 2000x2000. Verder gelden er dezelfde regels als voorheen. Het grootste verschil is dat passive health regeneration uit staat. Je krijgt dus niet meer automatisch health erbij, ook al is je foodbar vol.

De newbieworld is bij de reset hernoemd naar startersworld.

15
Support / 1.6.4 Tweakcraft client
« on: 31 July 2013, 16:33:26 »
In dit topic vind je de files en uitleg die nodig zijn voor het maken van een client met onze gewoonlijke mods.

Bijgevoegde mods:
 • Forge Modloader - nodig voor meeste mods
 • Liteloader - nodig voor macromod
 • OptiFine - minecraft graphics optimalisatie mod
 • Rei's Minimap - spreekt voor zich
 • InventoryTweaks - optimalisatie van inventory management
 • Macromod - voor het maken van keybinds e.d.
 • WorldEdit CUI - zichtbaar maken van WE selecties (ingame /we cui typen om hem te activeren)

Als je van dropbox download met de dropbox client: kopieer de files, verplaats ze niet.

Stap 1
Zorg dat je een cleane minecraft installatie hebt, en launch die minimaal één keer. Als je je minecraft folder delete, vergeet niet eventueel je screenshots, resource packs, servers.dat e.d. te backuppen om later terug te kunnen zetten.

Stap 2
Download TweakcraftClient-1.6.4.rar (of de zip als je dat liever hebt: TweakcraftClient-1.6.4.zip)

Stap 3
Open de .rar (of de .zip) en zet de mappen die er in zitten in je .minecraft folder. Zorg er in ieder geval voor dat de bestanden in dezelfde folders komen te staan in .minecraft als waar ze in de .rar staan. Meestal moet je gewoon voor samenvoegen kunnen kiezen.

Stap 4
Open de Minecraft Launcher en log in

Stap 5
Kies links onderin de launcher 'New Profile' (of pas je bestaande profile aan met 'Edit Profile'). Geef het profile een naam (of laat hem zoals hij is).

Stap 6
Kies bij 'Use version' 'release 1.6.4-Tweakcraft'

Stap 7
Vink 'JVM Arguments' aan en plak het volgende in het veld:

-Xmx1G -Dfml.ignorePatchDiscrepancies=true -Dfml.ignoreInvalidMinecraftCertificates=true

Meestal staat -Xmx1G er al, die kun je dus laten staan en de rest er achter plakken.

Stap 8
Klik op Save Profile

Stap 9
Als het goed is zou je het spel moeten kunnen starten met het profiel dat je gemaakt/aangepast hebt, en zouden de mods moeten werken.

Als je zelf mods hebt die je graag gebruikt, kunnen de meeste daarvan gewoon in de /mods/  folder gezet worden.

Pages: [1] 2 3