Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - vistu

Pages: [1] 2
1
Tweakcraft / Bedankt en op naar weer een mooi jaar!
« on: 24 December 2012, 16:35:28 »
Namens de hele Tweakcraft crew wil ik iedereen bedanken voor wederom een mooi jaar. Hele fijne dagen en alvast een gelukkig nieuwjaar *O*

~vistu

2
Tweakcraft / Informatie betreffende duping
« on: 18 June 2012, 17:47:32 »
Beste spelers,

Niet al te lang geleden zijn er een aantal creative worlds aan de server toegevoegd waar men de mogelijkheid had zich uit te leven met een creative inventory. Omdat het in de kern van Tweakcraft zit dat we alles met de hand minen en bouwen hebben we onze uiterste best gedaan ervoor te zorgen dat inventories gescheiden zijn en er geen mogelijkheid is om spullen de main world in te smokkelen.

Helaas blijkt dat dat niet afdoende geweest is en het toch mogelijk was items mee te smokkelen naar de normale werelden. We weten op het moment niet in hoeverre hier misbruik van is gemaakt maar dat is slechts een kwestie van tijd. Vanzelfsprekend hoop ik dat er niemand misbruik heeft gemaakt, maar de ervaring leert dat gratis spullen wel heel aantrekkelijk zijn. We willen dan ook heel helder zijn, een ieder die misbruik heeft gemaakt zal dat de komende 24 uur in dit topic aangeven en akkoord gaan met een beun voor een periode van 5 dagen. Een ieder die meent niet eerlijk te moeten zijn zal permanent de toegang tot de server ontzegd worden. Hier valt verder niet over te onderhandelen, denk dus goed na en wees eerlijk.

Excuus voor de harde toon in dit bericht maar het gaat hier om een van de belangrijkste pijlers van onze community. Afhankelijk van de uitkomst van dit topic - en onze eigen bevindingen - zullen we na overleg besluiten de creative worlds open te stellen of permanent te sluiten. Logischerwijs zijn deze werelden momenteel niet te bereiken; pogingen daar toch te komen zullen bestraft worden.

3
Algemeen / Gigaprojecten
« on: 8 June 2012, 12:48:56 »
Vanuit de community bestaat er de behoefte om een groot gezamenlijk project op te starten teneinde het groepsgevoel te versterken. In de beginperiode van de server zijn meerdere van dergelijke projecten gedaan (waaronder Orthanc) en dat was een geweldig gevoel om er met elkaar aan te werken.
Ik heb helaas niet de kunde om een dergelijk plan uit te denken en op te zetten maar ik weet dat er hier genoeg spelers rondlopen die dat wel kunnen. Mijn voorstel is dan ook om in dit topic te kijken wie er interesse heeft en welk project dat kan zijn (hoeft geen nieuw project te zijn, maar kan ook een bestaand project zijn).

4
Algemeen / EK PVP
« on: 8 June 2012, 10:20:36 »
Het EK staat op het punt te beginnen, en ondanks dat er al genoeg EK acties gaande zijn, willen wij toch ook iets doen. In eerste instanties dachten we aan EK 'Creepies' maar dat bleek logistiek lastig te zijn. In plaats daarvan lijkt het mij een leuk idee om in navolging van het EK de komende tijd een PVP contest op te zetten. Om dit uit te kunnen werken ben ik op zoek naar een man of 5 a 10 die hier actief in willen meewerken. Het gaat dan om het uitwerken van een interessant speelschema, het voorbereiden van een locatie om te spelen en het zoeken naar een leuke prijs.
Wie helpt mij?

5
Tweakcraft / Input gevraagd
« on: 27 March 2012, 15:57:22 »
Allen, ik speel met de gedachte een iOS Tweakcraft app te gaan bouwen. Voor het zover is wil ik graag inventariseren wie daar behoefte aan zou hebben en wat men in een dergelijke app wilt zien.

Suggesties tot dusver:
- Usercp
- Wie is er online
- IRC / ingame chat
- Push bericht bij events

Edit:

Bedankt voor alle reacties tot dusver. Ik ben ondertussen begonnen met de app en zoek testers. Opgeven kan hier. Gelieve geduldig te zijn, ik zit in een drukke tentamenperiode dus ik kan geen garanties doen over releases.

6
Tweakcraft / Migratie
« on: 9 December 2011, 16:49:34 »
Als je dit bericht ziet zit je op de verkeerde goede server.
Van harte welkom, en bedankt voor de gulle donaties om dit op zo'n korte termijn mogelijk te maken. Ronduit hartverwarmend!

7
Tweakcraft / Wijziging adminteam
« on: 25 September 2011, 20:45:13 »
Ik trek me per direct - voor onbepaalde tijd - terug als Community Manager van Tweakcraft. Het afgelopen jaar heb ik de server een onstuimige groei zien meemaken, met mooie en minder mooie periodes. Vandaag is het helaas op een dergelijk punt beland, dat ik besloten heb me niet langer volledig in te willen zetten voor Tweakcraft. Ik ben tot dit besluit gekomen naar aanleiding van een culminatie van niet constructief gezeur, zowel van buiten als van binnen ons team. Voor de duidelijkheid, ik heb geen enkel probleem met kritiek (in tegendeel, daar kan ik wat mee), maar een stortvloed aan nutteloze kritiek heeft bij mij een punt bereikt dat ik daar niet langer tijd in wil steken.

Vanzelfsprekend houd ik me bezig met het absoluut noodzakelijke; rekeningen worden betaald, issues worden opgelost. Ik zal daarentegen niet bereikbaar zijn voor spelgerelateerde zaken, hier reageer ik in het geheel niet op. Verder neem ik ook geen donaties meer aan, ik wil spelers verzoeken ook niet aan anderen te doneren.
SerendipityNL zal ik de komende tijd de nodige instructies geven om mijn taak als CM over te kunnen nemen. Ik hoop dat ik een punt bereik dat ik weer met plezier aan de slag ga hier (en dat verwacht ik ook), mocht dat punt komen dan zullen Seren en ik beiden de CM taken op ons nemen.

In elk geval wil ik graag een substantieel deel van onze spelers en de staff bedanken voor hun inzet, hun gezelligheid en de ervaringen van de afgelopen tijd.

Tot ziens :)

8
Tweakcraft / Wijzigingen admin team: M1ke VIP
« on: 13 September 2011, 21:50:05 »
In verband met privé omstandigheden, die momenteel niet verenigbaar zijn met de verwachtte activiteit op Tweakcraft, is besloten om M1ke - al dan niet tijdelijk - te VIPen. Gedurende deze periode zal hij beschikken over QP, in elk geval tot het moment dat M1ke in rustiger vaarwater zit, en we gezamenlijk bekeken hebben hoe we in het vervolg verder gaan.

Ik wil M1ke hierbij bedanken voor zijn werkzaamheden als SGO, succes wensen in de komende periode. Je bent altijd welkom.

9
Tweakcraft / Migratie
« on: 7 September 2011, 20:31:32 »
We zullen vanaf 21.00 uur met de servermigratie beginnen. In verband met de - gigantische - omvang van onze database (met name de logblocks) kan dit meerdere uren in beslag nemen. Gedurende die tijd zijn we <strong>offline</strong>. We zullen de voortgang in dit topic bijhouden en op twitter posten.

Meepraten kan op teamspeak (new.tweakcraft.net:5555) en op IRC (irc.tweakers.net/minecraft).

Edit 1: Aah, alsof de server weet dat we weggaan. Welgeteld 9 minuten voor aanvang besluit Bukkit er bijzonder lelijk uit te knallen. We gaan maar beginnen dus. Wish us luck.

Edit 2: Druk bezig met het scpen van alle data naar de nieuwe server. De (test-)database op de nieuwe server is zojuist geleegd. Nog te doen: maps klaarzetten, databases samenvoegen en back-ups op orde krijgen.

Edit 3: Maps zijn overgezet, nu cronjobs aanzetten en plugins checken.

Edit 4: Alle data bevindt zich op de nieuwe server, kwestie van wachten tot mysql klaar is met het inserten van ruim 100 miljoen rows.

<font color=orange>Welkom op de nieuwe server</font>

Edit 5: Haa, de vorige edits zijn weg, en je zit op de nieuwe server. Welkom! Zoals je ziet zijn er nog een aantal zaken die niet helemaal lekker lopen (zie bv het forum en het compleet ontbreken van elke vorm van CSS). Daarnaast draait de server nog niet, omdat we nog steeds aan het inserten zijn (damn you MySQL). We keep you posted!

Edit 6: Zijn we weer, alive and kicken, het heeft zo'n anderhalf uur geduurd. Op het eerste gezicht lijken we geen lagere performance te hebben (sommigen zeggen zelfs beter, maar dat kan ik niet direct zeggen). We houden het in de gaten. Ervaringen kan je vanzelfsprekend met ons delen in dit topic.

Edit 7: Wow, nog 'ff' bijna 3 uur onverwachte downtime als gevolg van een setup fout. Nou we zijn er in elk geval weer, nog een paar tests en dan bedtijd.

Edit 8: Nou alles draait weer, nog een paar schoppen tegen de logblock tabellen aan en alles zou weer moeten kloppen. Veel dank Gunther en Appel voor jullie inzet.

Edit 9: Gevalletje 'vergeten'? Mailtjes kunnen alleen worden verzonden als je iets van een SMTP server hebt; hebben we nu niet. Verder nog wat logblock probleempjes en cacti moet weer stats gaan loggen. We verwachten de laatste puntjes in de loop van de dag opgelost te hebben.

10
Tweakcraft / Storing, migratie en 1.8
« on: 7 September 2011, 14:11:49 »
Even wat informatie waar wat onduidelijkheid over is.
Allereerst hebben we helaas gister te maken gehad met aanzienlijke lag als gevolg van een storing binnen het netwerk van onze hoster (Hetzner). Dit zou als het goed is hersteld zijn, maar daarover kon Hetzner tot op heden geen garanties geven.

Hierop aansluitend hebben we het punt van de migratie; zoals enige tijd geleden aangegeven stappen we over naar OVH. De afgelopen week hebben we ons bezig gehouden met het overzetten van de data, daarnaast hebben we meteen het een en ander opgeschoond. Alvorens we daadwerkelijk overkunnen zullen we de huidige map en de database moeten kopiëren naar OVH. Om te voorkomen dat we mutaties op de huidige server missen, zullen beide servers gedurende de migratie ontoegankelijk zijn. De precieze duur van de migratie is onbekend, maar we rekenen op zeker een half uur downtime.
Het plan is tot duster geweest deze migratie vanavond uit te voeren, afhankelijk van de voortgang van de voorbereidingen zullen we dit vanavond om 18.00 uitvoeren. Lukt dat niet dan is het volgende slot 21.00 en het laatste slot 23.00.
Vanzelfsprekend zullen we jullie via de website op de hoogte van de voortgang houden.

Als laatste punt nog MC versie 1.8. Notch heeft aangegeven dat er een groot aantal wijzigingen in de world generatie zijn aangebracht, als gevolg waarvan we deze huidige map niet langer kunnen uitbreiden. Gezien het grote aantal verbeteringen (danwel vernieuwingen) die met 1.8 gepaard gaan willen we bijzonder graag een 1.8 map draaien. Hoe dit precies invulling gaat krijgen is tot op heden nog onbekend. Wat wel duidelijk is, is dat de huidige map bewaard blijft. We zullen dus <strong>geen reset uitvoeren</strong>.

11
Tweakcraft / Dupen
« on: 4 July 2011, 20:38:36 »
Een aantal - vaste - gebruikers heeft het nodig geacht op grote schaal misbruik te maken van een bug in pistons; waarmee heel veel geduped is. Het betreft hier een grote groep van de 'ouwe garde'; gezien het feit dat deze spelers de nodige credits hebben opgebouwd, hebben we besloten de beuns om te zetten in een - tijdelijke - ontzegging van /tp /warp en /home. Bouwen ed is dus mogelijk, maar gedurende 2 weken zullen ze zich alleen lopend kunnen verplaatsen.

Omdat een aantal spelers zich na de - geheel terechte; check /motd - beun schandalig hebben misdragen - zullen zij een week gebeund zijn, en vervolgens 2 weken alleen te voet kunnen rondlopen.

Dit topic geldt ook meteen als waarschuwing; wie in het vervolg zo dom is te dupen zal hier keihard op bestraft worden; ongeacht hoe lang je al speelt, en of je hier nu bij betrokken bent. Hier valt niet over te onderhandelen; je zult direct 4 weken beun te pakken hebben.

12
Tweakcraft / Staff wijzigingen
« on: 30 June 2011, 20:13:32 »
Gezien het feit er een vakantie voor de deur staat; we nog steeds - exponentieel - groeien en we zeker overdag een nijpend tekort aan staff hebben, hebben we besloten een aantal wijzigingen door te voeren. Vanaf heden zal Zulake als GO aan de slag gaan; Serendipity gaat als SGO aan de slag.
Allebei zullen ze een proefperiode van 2 weken hebben.
Verder zijn M1ke (SGO) en Meeloow (GO) de laatste tijd afwezig, dit in verband met respectievelijk een verhuizing en verbouwing; binnenkort zullen ze weer voor ons beschikbaar zijn.

Als laatste punt zou ik de VIP's willen vragen om te 'solliciteren' naar een positie als GO in het adminteam. Anderen aanbevelen is natuurlijk ook mogelijk. Om te voorkomen dat het een popularity contest wordt zijn we niet gebonden aan de uitslag van de stemmingen; wel zullen we goed onderbouwde sollicitaties/aanbevelingen zwaar mee laten tellen in de beoordeling.
Sollicitaties en aanbevelingen zullen in een apart forumonderdeel geplaatst kunnen worden; deze zullen we vervolgens naar een staffonly sectie verplaatsen ter beoordeling.

Edit:
Het takenpakket van een GO omvat het volgende:
Quote
De GO's zijn het best te vergelijken met de admins zoals we die nu kennen; ze zijn de eerstelijns support voor spelers, en zorgen voor conflictbeheersing, begeleiding en wegwijs maken in het spel, aanmaak van zones en warps. Issues die zij niet weten op te lossen worden doorgezet naar de SGO's, die de issues resolven of op hun beurt doorzetten naar de CM en/of SA's.

13
Tweakcraft / Sky world
« on: 6 June 2011, 22:07:38 »
Met de 1.6 update van Minecraft heeft Notch skyworld toegevoegd. Deze wereld bestaat uit een map van 'drijvende' eilanden. We hebben zojuist besloten deze world - onder zeer strenge voorwaarden - open te stellen.

Note: Sky zal voor iedereen toegankelijk zijn; dat houdt in dat iedereen er kan rondkijken. Bouwen/minen wordt dus gereguleerd (en is hetgeen ik hieronder als sky access beschouw).

Waar het op neer komt:
1) Alle huidige VIP's krijgen direct toegang tot de skyworld. Verder kunnen VIP's (en andere members met sky access ) andere gebruikers inviten om ook in skyworld mee te bouwen.
2) Omdat het lastig bewegen is door sky, en we absoluut niet willen dat er dirt/cobble bruggen tussen de eilanden worden gebouwd, zullen we alle sky users in skyworld van quickport voorzien (het magische admincompas).
3) Een aantal users zal worden aangesteld als skykeeper. Skykeepers zullen regelmatig rouleren, op basis van input vanuit de community. Skykeepers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de regels, en kunnen mensen de toegang tot skyworld ontnemen indien ze de regels niet nakomen.
4) In principe zijn alle projecten toegestaan, op voorwaarde dat een project goed uitgewerkt wordt, en ter goedkeuring aan een skykeeper op het forum wordt voorgelegd. Vereiste is dat het project binnen het thema van skyworld past, dus goed blend.
5) Na opening van skyworld zal er door de community de eerste twee weken aan een gezamenlijk spawn project worden gewerkt. Wouterh heeft hier de leiding over. Pas als dit project is afgewerkt zullen andere projecten zijn toegestaan. Wees niet zo stom om aan iets anders te beginnen; dan ben je in no-time je sky access kwijt. Lees je hier in over dit project!

Edit:
Vanzelfsprekend zal een aantal details technisch moeten worden uitgewerkt, dit houdt in dat alles niet per direct van toepassing is. Wel hebben alle VIP+ al toegang (/world sky), bouwen heeft geen enkel nut; de world zal gereset worden wanneer alles rond is.

14
Tweakcraft / Reorganisatie admin structuur
« on: 25 May 2011, 19:08:33 »
We zullen op tweakcraft per direct een nieuwe adminstructuur gebruiken. De huidige structuur blijkt niet langer te voldoen, om meer transparantie, een betere conflictbeheersing en een grotere consistentie in de uitvoering van het beleid naar de gebruiker toe.
Gelieve dit document goed door te nemen, zodat van beide kanten duidelijk is wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten.
Zoals misschien opvalt, is deze structuur een stuk flexibeler en laat hij tevens een groter admin team toe. Indien het nodig blijkt te zijn zullen we de komende tijd de grootte van het team aanpassen.

tldr;
Ingame vragen gaan naar GO's, indien nodig zetten zij de kwestie door naar de SGO's (die op hun beurt de kwestie naar de CM kunnen doorzetten).

PS: doorklikken voor link naar begeleidende PDF.

15
Tweakcraft / Wijziging adminteam
« on: 1 May 2011, 15:14:16 »
Een tweede wijziging deze week.

We zullen deze week 3 nieuwe admins aantrekken; Rhan21 en Meaglin. De derde admin is nog niet bekend, maar dat zal snel volgen.
Verder heeft Milenco aangegeven niet langer admin te willen zijn; hij is vanaf nu weer VIP. Wel houdt hij zich op de achtergrond bezig met de website - die hij immers gebouwd heeft - en als compensatie daarvoor heeft hij QP rechten ingame.

De laatste wijziging is dat serveradmins minder ingame taken zullen verrichten, en zich voornamelijk zullen bezig houden met het draaiende houden van de server.

Toelichting zal volgen tijdens de volgende VIP meeting.

Pages: [1] 2