Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Author Topic: TUTORIAL: Subzones maken  (Read 7939 times)

Jelmar

  • Jolmir
  • Admin
  • Held
  • *****
  • Posts: 652
    • View Profile
TUTORIAL: Subzones maken
« on: 21 December 2011, 04:51:28 »
Binnen een zone die voor je is aangemaakt door een GO+, is het mogelijk om subzones te creƫren. Dit kan soms handig zijn; bijvoorbeeld om je storage heen, wanneer je spelers wel toegang wilt geven tot je hoofdzone maar niet tot je storage. Onderstaand is een kleine uitleg hoe dit werkt.

Create: Een subzone maken
Om subzones mogelijk te maken, moet de zone class eerst op ZoneInherit gezet worden.
Momenteel kunnen alleen GO+ de class van een zone aanpassen.
Zodra je zone op ZoneInherit staat, gaat het als volgt te werk:

Eerst moet je de zone waarin je je subzone wilt maken selecteren. Dit doe je met /zselect als je in de zone staat. Sta je er buiten, kan het met /zselect <id of naam>. En daarna:

Met de ingebouwde engine van Zones:
  • Start je selectie met /zcreate [zone naam]
  • Duid de twee hoekpunten aan met right en left clicken met een stokje (stick)
  • Pas de diepte en hoogte aan met /zsetz [min hoogte] [max hoogte] als de standaard hoogte niet goed is. De standaard diepte en hoogte staat op het minimum en maximum [0-260] (dit is iets boven maxhoogte).
  • Sla de wijzigingen op met /zsave
Met WorldEdit:
  • Maak een WorldEdit selectie aan met een wooden axe. Voor WorldEdit is het handig om WEcui in je client te hebben. De Milenco Client heeft WEcui. Voor hulp met selecteren, zie de World Edit tutorial.
  • Kortgezegd is het //expand en //contract [hoeveelheid blocks] [richting N E S W up, down] of hoekpunten selecteren met de wooden axe
  • Sla deze selectie nu op als een nieuwe zone met /zdefine [zone naam]
Toegang: Eigenaars toevoegen
Je hebt nu een zone aangemaakt en hoeft alleen nog maar een eigenaar of eigenaren (Zone Admins) toe te voegen. De zone is al automatisch geselecteerd dus de Zone Admins voeg je toe met: /zaddadmin [Zone Admin naam].

Edit: een subzone aanpassen

Eerst moet je de zone die je wilt aanpassen selecteren. Dit doe je met /zselect als je in de zone staat. Sta je er buiten, kan het met /zselect <id of naam>. Vervolgens:

Met de ingebouwde engine van Zones:
  • Open zone edit modus met /zedit
  • Verander de hoekpunten met left / right clicken met een stokje (stick)
  • Pas de hoogte aan met /zsetz [min hoogte] [max hoogte] als de standaard hoogte niet goed is
  • Sla de wijzigingen op met /zsave
Met WorldEdit:
  • Open zone edit modus met /zedit
  • Exporteer de geselecteerde zone naar WorldEdit met /zexport
  • Pas de selectie aan met de wooden axe of //expand en //contract [hoeveelheid blocks] [richting N E S W up, down]
  • Importeer de nieuwe selectie terug naar Zones met /zimport
  • Sla de wijzigingen op met /zsave
Delete: een subzone verdwijderen
  • Je kunt een subzone verwijderen door /zdelete <zone ID of naam> te typen.
« Last Edit: 29 August 2012, 18:38:36 by JelmarG »

AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #1 on: 26 December 2011, 19:39:44 »
Ik probeer een bestaande subzone aan te passen met de WorldEdit-methode. Dit lijkt echter niet te lukken, ik krijg de volgende foutmelding wanneer ik /zconfirm doe: "All your points need to be in your currently selected zone."

Ik heb eerder de juiste zone gekozen, /zedit en /zexport gedaan. Vervolgens ben ik met WE aan de slag gegaan (//hpos1, //hpos2, //expand vert) om de juiste zone te kiezen. Daarna /zimport, /zsave.

Ook wanneer ik met de stokjesmethode probeer om de zone aan te passen krijg ik dezelfde foutmelding.

Doe ik iets fout?
We are shaping the future

Milenco

  • VIP
  • Held
  • **
  • Posts: 1488
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #2 on: 26 December 2011, 20:11:02 »
Misschien werkt het met /zredefine beter? Ipv /zimport && /zsave

AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #3 on: 26 December 2011, 20:16:43 »
Als ik /zredefine doe krijg ik de melding dat ik daarvoor geen rechten heb.
We are shaping the future

WouterH

  • VIP
  • Held
  • **
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #4 on: 26 December 2011, 20:21:40 »
Even zien: Misschien maak je je subzone groter dan de hoofdzone of iets dergelijks?

Heb je wel volledige admin rechten in de hoofdzone? Ik weet namelijk niet zeker of je wel een subzone kan aanpassen als je alleen in de subzone admin bent.

AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #5 on: 26 December 2011, 21:50:00 »
Ik ben admin van zowel hoofd- als subzone, en ik probeer de subzone (OeiTown Stadion) niet groter te maken dan de hoofdzone (OeiTown).
We are shaping the future

AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #6 on: 9 January 2012, 18:22:21 »
*klein schopje*

Het veranderen van de grootte van een subzone lijkt nog steeds niet te werken... is er zicht op of/wanneer dit wel werkt?
We are shaping the future

Snacx

  • VIP
  • Nieuweling
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #7 on: 12 January 2012, 22:22:41 »
Ik ben admin van zowel hoofd- als subzone, en ik probeer de subzone (OeiTown Stadion) niet groter te maken dan de hoofdzone (OeiTown).
Ik heb hetzelfde probleem

WouterH

  • VIP
  • Held
  • **
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #8 on: 12 January 2012, 22:25:34 »
Dit is alleen een probleem wanneer je de subzone groter probeert te maken dan ie was. Als je hem verkleind gaat het wel goed. Dit moet de maker van de zones plugin (Meaglin) oplossen.

Verder kan je altijd ff een admin vragen om /zdelete te doen. :>

AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #9 on: 12 January 2012, 22:33:31 »
Ik heb een issue aangemaakt op de GitHub van Meaglin.
We are shaping the future

Jelmar

  • Jolmir
  • Admin
  • Held
  • *****
  • Posts: 652
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #10 on: 13 January 2012, 04:09:49 »
Ik heb een issue aangemaakt op de GitHub van Meaglin.

Heel goed. Ik heb Meaglin een week terug oid ook gevraagd hier naar, maar het enige wat hij zei is dat je dan de verkeerde zone hebt geselecteerd. Dit lijkt me stug, maar goed, we zullen zien of hij iets doet met die issue op GitHub.

Milenco

  • VIP
  • Held
  • **
  • Posts: 1488
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #11 on: 16 January 2012, 17:05:11 »
Go+ only:
Een huidige zone geschikt maken voor subzones:
  • /zselect
  • /zedit
  • /zsetclass ZoneInherit (hoofdletter gevoelig)
  • /zsave
  • /zconfirm


AlexMedia

  • Admin
  • Senior
  • *****
  • Posts: 295
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #12 on: 22 March 2012, 16:15:48 »
Hier even op terugkomen: inmiddels kun je zelf subzones vergroten. Je kunt ze ook verwijderen.  (Y)

Vergroten:
- /zselect <subzone-naam of ID>
- /zedit
- /zexport
- met WE je selectie aanpassen
- /zimport
- /zsave

Verwijderen:
- /zdelete <subzone-naam of ID>
We are shaping the future

arcania85

  • VIP
  • Nieuweling
  • **
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #13 on: 2 May 2012, 12:56:38 »
Is de default hoogte nog steeds 130 ivm, verhoging van het plafon?

Milenco

  • VIP
  • Held
  • **
  • Posts: 1488
    • View Profile
Re: TUTORIAL: Subzones maken
« Reply #14 on: 2 May 2012, 15:01:42 »
Dit is tegenwoordig 260. Heb t aangepast in de TS.

Forum » Tweakcraft » Support » TUTORIAL: Subzones maken