Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Quazyx

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17
16
Algemeen / Re: Buildcontesta!
« on: 21 May 2014, 11:06:59 »
Wanneer wordt het nou gehouden?

17
Algemeen / Re: Youtube vids
« on: 21 May 2014, 10:59:11 »
Je mag van mij best wel een filmpje over de Titanic maken als je het leuk vind, maar dan moet ik wel even al mijn info bij elkaar zoeken:)

18
Algemeen / Re: Buildcontesta!
« on: 21 May 2014, 10:57:19 »
het is wel duidelijk dat de ras aardbij zich gediscimineert voelt hier moeten wij als community iets aan gaan doen

Rasaardbei :D

19
Algemeen / Re: Buildcontesta!
« on: 17 May 2014, 19:09:23 »
vragen/suggesties/opmerkingen/verhalen over kooikarpers hebben, dan horen wij het graag  (Y) (Y)

Aller eerst wil ik even meedelen dat het koikarper en niet, zoals de meeste mensen denken, kooikarper is. De Koi behoord volgens de Taxonomische indeling onder het rijk 'Animalia', de stam betreft 'Chordata', zijn klasse is 'Actinopterygii', daaronder valt de koi bij de orde 'Cypriniformes', de familie 'Cyprinidae', het geslacht 'Cyprinus' en om het af te maken de soort 'Cyprinus carpio'  ofwel: de Karper. Daar wil ik echter aan toevoegen dat de Koi de ondersoort 'Cyperinus Carpio Carpio' is. Wel gezegd hebbende dat de taxonomische status van de soort onzeker is. De Japanse wilde karpers zijn Cyprinus rubrofuscus ofwel Cyprinus carpio rubrofuscus. De tendens is tegenwoordig om de soorten op te splitsen. Voor veredeling zijn koi gekruist met Duitse spiegelkarpers (Cyprinus carpio carpio), dus de koi met het onregelmatige schubbenpatroon van de spiegelkarper zijn dan hybriden.
Verder staat de Koi onder de gewone mens ook wel bekend als Nishikigoi (Nishiki betekent 'kleurig kleed' of brokaatkarper.

Een leuk feitje is dat de Koi de nationale vis is van Japan. Echter is de koi maar een kweekvariant van de gewone karper (Cyprinus Carpio). De koi is de afgelopen jaar enorm gestegen in de peilingen van 'Internationale vis van het jaar' waar de koi in 2013 op een respectievelijke 23ste plaats stond.
De Koi staat bekend als het overbrengen van maar liefst drie verschillende virussen. Dat zijn First Cyprinid Herpesvirus (ookwel karperpokken), Third Cyprinid Herpesvirus (CyHV-3)(die ook bekend staat als Carp Nephritis and gill necrosis virus (CNGV) en als Koi Herpesvirus (KhV)) en als laatste variant Sping viraemia of carp.


Oorsprong
Hoewel een Chinees boek uit de Jin-dynastie (4e eeuw) de koi vermeldt als een bontgekleurde karper, wordt aangenomen dat het kweken van koi als siervis in de 19e eeuw in de Japanse prefectuur Niigata zou begonnen zijn, toen rijstboeren ontdekten dat sommige karpers mooier gekleurd waren dan andere. De opvallende karpers werden gevangen en apart gekweekt. In de 20e eeuw werd een aantal kleurvarianten als norm gesteld, met name de wit-rode Kohaku. Pas in 1914 werden deze normen bekend voor de buitenwereld, toen de Niigata Koi tentoongesteld werden op de jaarbeurs van Tokio. Enkele koi werden toen geschonken aan kroonprins Hirohito.

Toen de transporttijden verkortten en de bewaarmogelijkheden - onder meer met de komst van plastic zakken - verbeterden, werd de wereldwijde verspreiding van de Japanse koi een feit. In Europa was het Verenigd Koninkrijk het eerste land waar de koihobby voeten aan de grond zette. Maar al snel volgden andere landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Schattingen over het aantal koivijvers in Nederland en België variëren van 50.000 tot zelfs 400.000.

Variaties
Elke beetje visliefhebber kan ze natuurlijk noemen, voor de rest van de mensen heb ik hier een lijstje gemaakt. Koivariëteiten worden onder meer onderscheiden door hun kleuren, patronen en onderlinge verhoudingen.

Dit zijn de belangrijkste hoofdvariëteiten:

Kohaku - Witte koi met rode patronen
Taisho Sanshoku (Sanke) - Witte koi met rode en zwarte patronen — Het zwart mag niet onder de laterale lijn (zijlijn) komen — het zwart op de borstvinnen ligt erop als een soort streepjes, en deze streepjes hoeven niet te beginnen bij het aanhechtingspunt van de borstvin maar het mag wel — Het zwart mag niet op het hoofd komen.
Showa Sanshoku (Showa) - Zwarte koi met witte en rode patronen — Het zwart komt tot onder de laterale lijn (zijlijn). — Het zwart ligt op de borstvinnen als een soort vlek, en deze vlek begint bij het aanhechtingspunt van de borstvin. — Het zwart loop door tot op de kop.
Asagi - Koi met licht blauwe schijn aan de bovenkant en rode schijn aan de onderkant
Shusui - Koi met een lijn met blauwe schubben op de rug, netjes gelijk verdeeld. En de staartvin, borstvinnen en kieuwdeksel hebben vaak een rood of oranje kleur. Kruising van een Asagi en een Doitsu.
Bekko - Witte, rode of gele koi met zwarte vlekken
Utsurimono - Zwarte koi met rode, witte of gele patronen
Goshiki - een (gedeeltelijk) zwarte koi met rode, witten, bruine en blauwe accenten
Goromo - een witte koi met donkerrode tot paarse vlekken (buddo goromo) of witte koi met rood met zwart omlijnde schubben vlekken(ai goromo)
Ogon - een koi met een eentonig kleurpatroon, al dan niet metaalachtig. Bekende kleuren zijn rood, oranje, platina, geel en zilver
Kawarimono - de niet-geklasseerde soorten/patronen
In principe verdient alleen koi, die in Japan gekweekt wordt de term 'Japanse koi'. Hoewel Niigata nog altijd één van de belangrijkste koiproducerende districten is, zijn de gebieden rond Yamanashi en Hiroshima sterk in opkomst. Kweekvarianten uit Europa en uit Israël, die in populariteit groeien, worden respectievelijk Eurokoi en Israëlische koi genoemd. De Vlinderkoi (Butterfly Koi) of Hyrenaga, die in de jaren 80 gekweekt werd en opvalt door haar lange gestroomlijnde vinnen, zijn in feite hybriden van de Aziatische karper en zijn niet algemeen aanvaard als "echte koi". Sedert enkele jaren zijn ook de in Taiwan, Thailand en Maleisië gekweekte koi erg in opkomst in de Europese landen. De doorgewinterde hobbyist blijft echter trouw aan zijn Japanse koi.

Het hebben van een Koi
Het houden van koi is iets moeilijker dan simpel een vijvertje maken en de koi erin. Het is een vereiste om enige kennis te hebben van biologisch evenwicht en waterhuishouding.

Koi gaan niet samen in een vijver met planten, daar ze de eigenschap hebben om planten los te wroeten is het moeilijk om planten in leven te houden naast de koi. Om deze reden worden bij koivijvers uitgebreide filterinstallaties gebruikt die het water schoon en gezond dienen te houden. Hiernaast wordt vaak een plantenfilter aangelegd, dit is een gedeelte apart van de koivijver zo ingericht dat hier alleen maar planten in staan en waar het water van de koivijver doorheen stroomt.

Er zijn vele mogelijkheden voor filterinstallaties, van redelijk goedkope zelfbouw meerkamerfilters, tot compleet zelfreinigende bead filters. Sterke pompen en veel beluchting horen hier ook bij.

Koishows
Omdat de Koi van zo een mateloze populariteit geniet kon het natuurlijk niet uitblijven.
Elk jaar worden er bijna overal ter wereld koishows georganiseerd. Hierbij worden Koi tentoongesteld in blauwe showvats, alle Koi van één persoon komen in één vat terecht, om zo weinig mogelijk ziektes over te brengen. Vroeger werd er een ander systeem toegepast in Japan, hierbij werden alle Koi van dezelfde variëteit of maat in hetzelfde vat geshowd, maar op deze manier werden vele vissen besmet met onder andere KHV. Op de show is meestal ook een beurs te vinden waar men allerhande Koigadgets, filters, enz. kan vinden voor een scherpe prijs. De show duurt meestal 2 à 3 dagen. Op de shows zijn diverse juryleden aanwezig, die de Koi jureren. Hier volgen de belangrijkste:

ZNA All Japan Nishikigoi Show
Belangrijkste koishow ter wereld, deze show bestaat al sinds 1966. Deze show wordt elk jaar op een andere plaats in Japan gehouden. ZNA All Japan Nishikigoi wordt georganiseerd door de Zen Nippon Airinkai medio November.

Shinkokai All Japan Combined Nishikigoi Show
Deze show wordt sinds 1968 elk jaar in het Tokyo Ryutsu Center gehouden. Georganiseerd door All Japanese Nishikigoi Dealers Association 'Shinkokai'. Kenmerkend is dat de jury bestaat uit de Koikweekers zelf.

Ik hoop dat jullie hier iets van opgestoken hebben en dat jullie net zo enthousiast over de Koi zijn geworden als ik (als jullie dat natuurlijk nog niet waren). En zo als ik altijd zeg:

'Koi Koi Koi!'
- Quazyx

20
Projecten / Re: Titanic
« on: 14 May 2014, 19:52:49 »
Hoi allen,

De Titanic staat al lang, zelfs het 100 jarige jubileum is vorig jaar al gevierd. De Titanic staat nog steeds in haar volle glorie in de wateren van Tweakcraft te pronken. Echter zit er een smetje op dit hele verhaal. Naast de Titanic, op het land, staat een afzichtelijk klein lelijk dorp die ik in die tijd snel uit de grond had gestampt met mijn zeer matige bouwskills van toen. Met als toppunt: een soort van trollenkoningspaleis dat een treinstation moest voorstellen.
Deze heb ik op het moment van schrijven gelukkig al lang en breed met de grond gelijk gemaakt (goddank). Echter blijft het idee van een station aan mij knagen.
Ik had in mijn hoofd wel een beeld van de elementen die ik graag in het treinstation had gezien, maar ik ben nooit echt in staat geweest om het te bouwen. Nu heb ik de afgelopen paar dagen in Smallworld een, al zeg ik het zelf, redelijke mooie trein gebouwd en in die sfeer ben ik ook maar eens gaan googlen naar bestaande bouwwerken die overeen komen met de ideeen die ik in mijn hoofd had, om als basis te dienen voor het treinstation.
Ik heb zeer zekers iets interessants gevonden. Vol overtuigen ben ik wederom in smallworld begonnen met bouwen van dit bestaand bouwwerk (Grand Palais). Helaas na een paar frustrerende middagen is het nog steeds niet gelukt een mooie bouwstijl en de juiste verhoudingen te vinden.
Daarom vraag ik vriendelijk of een individu mij wel bijstaan en zijn/haar vrije tijd zou willen opofferen om samen met mij dit gebouw neer te zetten. Het gebouw hoeft alleen in Smallworld te komen, ik zal het met alle plezier zelf bij de Titanic neer kwakken.
Veel eisen heb ik niet, zolang deze persoon maar regelmatig op deze server speelt en over een redelijke bouwvaardigheid beschikt(;
Denk jij dat je aan deze lichte eisen kunt voldoen? En sta je te springen om mij te helpen? Laat het dan hieronder even weten of poke me maar ingame!

- Quazyx

Ps. Hier staan nog wat foto's van de trein en de gebouwen :D

De trein, door mij gemaakt:


De trein, die ik als voorbeeld heb gebruikt:


Grand Palais in Minecraftstijl (helaas, de Minecraftserver waar dit gebouw gebouwd is bestaat niet meer):






Grand Palais:






21
Algemeen / Re: Spleef and Buildingcontest!
« on: 12 May 2014, 12:12:23 »
Wij willen buildingcontest *O* *O* *O* (ik, mij en mezelf tenminste)

22
Algemeen / Succes!
« on: 12 May 2014, 11:34:38 »
Hoihoi, elk jaar rond deze tijd is het voor een aantal onder ons een extra spannende periode, namelijk: De eindexamens! Waarschijnlijk voor de meeste tot dan toe de belangrijkste toetsen van hun leven:)
Daarom wou ik van de gelegenheid gebruik maken om alle Tweakcrafters die nu aan hun eindexamen beginnen heel erg veel succes en geluk te wensen de aankomende weken. Ik weet zeker dat jullie het fantastisch gaan doen (ik ben er namelijk ook doorheen gekomen :D).

Breek een been of een pen of twee(;

- Quazyx

23
Projecten / Re: Manhattan Project
« on: 10 May 2014, 20:21:01 »
Ik heb gestemd omdat ik dacht dat dat wat zou uitmaken. Ik vind het meer dan prima dat het Manhattan Project wordt gebouwd. Toch stel ik voor de volgende keer geen poll te starten en geen onnodige discussie te voeren die uitdaagt tot het posten van -achteraf- nutteloze reacties. Vraag gewoon "Wie heeft er zin om mee te bouwen aan het Manhattan Project?" Dan had ik "Ik, lijkt me leuk" gepost.

Ben ik mee eens, de opzet van dit topic kwam voor mij in eerste instantie meer over als een idee waar nog invulling aan gegeven moest worden en waar nog ruimte om te discussiëren en suggesties te geven was. Ik heb me daar dan blijkbaar in vergist dat dit een project-topic was. Succes met het bouwen!

24
Projecten / Re: Manhattan Project
« on: 10 May 2014, 17:49:55 »
mij was het onderwerp van het topic ook niet geheel duidelijk. Het leek er in eerste instantie op dat het plan was om een communityproject op te zetten, maar dat is dus blijkbaar automatisch over gegaan naar manhattan?

25
Projecten / Re: Community Projecten
« on: 8 May 2014, 16:51:47 »
Dag 2, we zijn al behoorlijk opgeschoten!

26
Projecten / Re: Community Projecten
« on: 8 May 2014, 12:28:40 »
Los van wat we gaan bouwen, vind ik een communityproject wel erg leuk klinken. Toch denk ik dat je goed moet beseffen waar je dan over spreekt. Er is al veel vaker een poging gedaan om iets met meerdere mensen op te starten met als doel de hele community te betrekken. Vaak liep dit dan vast omdat niemand er echt bezig mee is en toch meer gericht is op zijn/haar eigen ideeen (als voorbeeld skyworld).
De projecten die wel geslaagd zijn waren voornamelijke projecten die al door een klein clubje mensen was opgestart. Die projecten bevatten voldoende potentie en werden door andere opgepikt. Voordat je het wist was de halve community bezig met het werken aan het zelfde project zonder dat je iets forceerde. (titanic, Orthanc)
Er zit ook een groot verschil in de bouwskills van menig speler. Je kunt wel mikken op een groot project, maar het verschil in skills is soms te groot. Neem bijvoorbeeld citadel, hier werkt een select groepje excellent bouwers aan. Dit groepje voelt elkaar goed aan en na lang werken staat er ook wel degelijk iets. Echter kan aan zo een episch project lang niet iedereen mee werken omdat het de niet zo passen. Het zelfde geldt overigens ook voor demonsplayground, episch, maar te veel werk om in je eentje te doen.

Al met al wil ik dus zeggen dat het een enorm leuk idee is om echt samen te spelen, dat is het hele idee van een multiplayerserver naar mijn idee. Ik heb wel een aantal ideeen over wat we zouden kunnen gaan doen:
- Een contestmap. Een aparte wereld waar je contests in kunt organiseren (met creative). Een aparte wereld maakt het en makkelijker voor de bouwers/organisatoren en voor de spelers. Er zouden standaard contests kunnen staan, zoals bijvoorbeeld de spleefarena of een (paarden)racearena. Het is eenvoudiger om bouw- en griefcontest te organiseren. Kortom: wat mij betreft echt een meerwaarde.
- Ik heb al eens eerder aangekaart dat het helemaal geen slecht idee is om half afgemaakte projecten af te bouwen en op te knappen. Het is best leuk om met een aantal mensen dingen te vernieuwen en af te maken. Het heeft een hoger rendement qua projecten die af zijn, het geeft een voldaan gevoel en je hebt dingen om aan nieuwkomers te laten zien.
(Ik durf ook te pleiten om projecten die qua stijl bij elkaar passen, dichter bij elkaar te zetten. Zodat het makkelijker en leuker wordt om in een thematische regio rond te huppelen in plaats van het warpen naar een project en dan een half uur door een verpest landschap met cobblestonehuisjes te moeten lopen naar een volgend project.
- Als je dan toch echt een communityproject wil maken. Zorg dan dat het idee episch maar toegankelijk is en dat er een aantal projectleiders zijn die er ook actief mee aan de slag gaan.

Tja, dat is het wel zo ongeveer. Sorry voor het kromme nederlands afentoe, ik schrijf het nu maar in een ruk door om zo min mogelijk te vergeten.

27
Algemeen / Re: Mogelijkheid 3D printen gemaakt objecten.
« on: 3 May 2014, 17:48:22 »
Kun je wat foto's posten van dingen die je al geprint hebt?

28
Projecten / Re: The Globe Theatre
« on: 16 January 2014, 12:21:06 »
hier wat fototjes






30
Projecten / The Globe Theatre
« on: 15 January 2014, 14:03:53 »
Hoi TC-ers,

ik ben nu al een tijdje met 'The Globe Theatre' bezig. Dit is theater dat in 1598 in London is gebouwd. Het is beroemd geworden omdat het de thuishaven van de beroemde schrijver William Shakespeare is geweest. Veel van zijn theaterstukken zijn in the globe opgevoerd.
Anyway, genoeg van dat basale kennis gebrabbel. Ik ben dit gebouw dus al enige tijd aan het bouwen. De muren staan, maar ik loop muurvast op de inrichting. Wil een getalenteerde bouwer zo vriendelijk zijn om mij te assisteren in deze epische queeste?

met vriendelijke groet,

Quazyx

Pages: 1 [2] 3 4 ... 17