Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - webhawk

Pages: [1]
1
Projecten / Pigrace / paardenrace
« on: 16 May 2013, 01:58:55 »
Tweakcraft staat vol met mooie gebouwen. De meesten ervan zijn puur voor het uiterlijk. Dorpen, steden, kastelen, alles! Er zijn ook een aantal projecten die juist nuttig zijn. Neem de farms en de mobdrop. In de minderheid zijn echter de recreatiemogelijkheden. Daar gaan we verandering in brengen!

Nadat merijnh erover begon is het plan om een pigrace / horserace te bouwen. Dit moet een grote racebaan worden die misschien nog wel het beste met een kartbaan te vergelijken is.


Modulair
Een van mijn ideeën is om de track modulair te maken. Door een deel van de track met pistons (?) af te sluiten kan de route worden ingekort. Zo kunnen er wellicht verschillende soorten races gehouden worden. Dit is ook voor het bouwen wel prettig, dan kan er beginnen worden met een eerste, kortste track, waarna er verder gebouwd kan worden terwijl het eerste deel al gebruikt kan worden.

Hindernissen
AlexMedia kwam met het plan om daar hindernissen bij te bouwen, en dat is natuurlijk wel het leukst. Denk bijvoorbeeld aan bewegende delen en/of plots opdoemende lava/waterstromen. Jullie creativiteit is gewenst!

Paarden
Paarden komen er aan in 1.6, maar op moment van schrijven nog niet uit. Aan de eerste video's te zien zijn ze een stuk sneller dan varkens, dus daar moeten we rekening mee houden in de lengte en bochten. Ook hier geld dat we zouden kunnen kiezen om een langere track / route te maken die voor paarden bedoeld is.

Locatie
Er is inmiddels een gebied gekozen, en dat is achter mijn huis, in Oeitown (/warp oei). Ik heb een kaartje gemaakt zodat duidelijk is waar precies:


De track op de kaart is in principe bogus, zeker omdat het veel verder richting het oosten door moet lopen, en natuurlijk vooral ook veel groter moet worden. Naar het zuiden is de ruimte beperkt, tot ongeveer het onderste rode kruis links op de kaart.

De volgende zaken moeten gebeuren:
- Bedenken parcours / racetrack
- Bepalen hindernissen
- Bouwen startplaats
- Bouwen racetrack
- Bouwen varkensstallen (misschien samen met of juist los van eventuele paardenstallen voor straks)

Er is inmiddels al een beginnetje te maken, maar dit zijn vooral expirimentjes en Proof of Concepts.

Projectleiding
WebHawk
AlexMedia
Merijnh

Bazenbouwers
Jouw naam hier?
Wij zoeken mensen die mee willen gaan bouwen tegen de tijd dat het echt start. Meehelpen? Meld je hier, of stalk me ingame :)

Tot slot: iedereen die suggesties of ideeën heeft mag hier helemaal loesoe gaan!


Groetjes,
de Haak.

Pages: [1]