Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Author Topic: Respect en tolerantie  (Read 8459 times)

Aardappelsap

  • VIP
  • Volwaardig lid
  • **
  • Posts: 165
    • View Profile
Respect en tolerantie
« on: 14 March 2012, 00:12:01 »
Beste medecrafters,

In verband met een aantal incidenten die vrij kort na elkaar zijn gebeurd wil ik graag de regels verduidelijken. Het gaat hier om het respect ten aanzien van je medespelers.

Allereerst het respect met betrekking tot admins. Het valt mij en de andere admins op dat er de laatste tijd veel respectloos gedrag is als men het niet eens is met een beslissing die door een admin genomen is. Er zijn talloze voorbeelden waarbij men in een (zinloze) discussie gaat, waarbij de redelijke argumentatie vaak ontbreekt. Admins zijn admins omdat ze graag mensen willen helpen, niet om jou of anderen zo veel mogelijk te dwarsbomen. Soms doen wij iets omdat het besloten is, soms doen wij iets omdat we het rechtvaardig vinden. Wij zijn mensen en wij kunnen ook fouten maken. Als jij het niet eens bent met ons en je kan dat goed verwoorden en beargumenteren, zijn wij echt wel zo redelijk om onze gedachte te veranderen. Echter, wat vaak in dit soort gevallen gebeurt is dat de admin allerlei onterechte verwijten naar zijn hoofd geslingerd krijgt, uitgescholden wordt, of dat hij in discussie moet gaan tegen iemand die niet naar de redelijkheid wil luisteren. Dat is gewoon erg vervelend voor de admin en de aanwezige spelers.

Ten tweede tegen de medespelers. Zoals al gezegd zijn er de afgelopen weken een aantal incidenten gebeurd waarbij respectloos gedrag getoond werd. Hierbij ging het over uiteenlopende zaken. Iedereen heeft het recht om te doen en laten wat hij wil. Toch zijn er verschillende keren opmerkingen gemaakt richting bepaalde spelers die andere ideeën en voorkeuren hebben, gewoon om het feit dat ze anders zijn. Iets saai of stom vinden is jou mening, dus jouw keuze. Dit geeft je echter geen recht een ander belachelijk te maken. Het is prima om kritiek te hebben, maar laat de ander wel in z'n waarde.

De reden dat wij dit bericht schrijven is eigenlijk om te laten weten dat we hier voortaan meer op gaan letten. Als je je respectloos gedraagt, dan zullen er consequenties zijn. Wat voor consequenties hangt natuurlijk af van in welke mate het vergrijp heeft plaatsgevonden. Zo kan er bijvoorbeeld een korte mute worden opgelegd, maar mocht het wat ernstiger van aard zijn dan kan het resulteren in een (al dan niet permanente) ban.

Long story short: Respecteer elkaar en laat iemand in zijn waarde. Als je zijn hobby of interesses niet leuk vind, ga er dan niet verder op in en bouw lekker door. Mocht je zelf iemand zien die zich respectloos gedraagt, meld dat dan aan een admin; die kan vervolgens beslissen of er gevolgen zijn en welke dat dan zijn.

Bedankt voor het lezen en veel speelplezier toegewenst.
Namens het hele adminteam,
Edoxile

Forum » Nieuws » Tweakcraft » Respect en tolerantie