Please login or register.

Login with username, password and session length
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - FlutterShy

Pages: [1]
1
Tweakcraft / Post!
« on: 17 June 2015, 23:08:47 »
Zow,

Vandaag was het een dag als elke andere. Oefenen met de auto (volgende week is m'n praktijkexamen!), wat minecraft spelen, rond 18u gaan eten. Omstreeks 18:30 echter belde er iemand aan. Ik verwachte niet direct iemand dus ik ging rustig naar de voordeur en deed rustig open. Er stond iemand van PostNL aan de deur!

Ik dacht eerst dat onze vader iets besteld had, dus ik zei "oh, pakketje?", tot ik het doosje zelf in handen had. Toen zag ik vrij duidelijk dat het pakket voor mij bestemd was. Niet veel later zag ik dat er Jelmar zijn naam + adres ook opstond. Ik wist dus hierna dat dit geen gewoon pakje was, dus was vrij benieuwd. Mijn moeder stond naast me, ik met dat pakje in m'n handen dus m'n moeder tekent even voor ontvangst, en ik neem het pakje mee binnen.
Ziende dat we eigenlijk aan het eten waren neem ik even een mes van de tafel en doe het voorzichtig open. "Zozo, van tweakcraft" zeg ik tegen m'n vader. "Toch geen bom zeker?" grapt m'n pa nog snel ertussen :+.

Toen ik de doos opendeed, was ik echter aangenaam verrast. Er zat een brief bij, 2 pakjes stérke koffie en onder een hoop bescherming een heuse samsung SSD van maar liefst 256GB!
De brief die erbij zat echter is ook een kunstwerk, zoals je aan de foto kan zien. Hulde aan Jelmar en Copyman voor de geleverde effort aan de brief  _o_.De lijst aan namen is echter niet al te klein, alsook staan er namen in die je al even niet meer dagelijks op tweakcraft ziet, wat laat zien dat we buiten minecraft toch een ietofwat hechte community zijn geworden, wat zeker wel laat zien dat we toch iets mooi hebben bereikt met ons allen.

Bij deze dus mijn persoonlijke dank je richting Jelmar, voor het organiseren en iedereen bij elkaar brengen van dit project.

Niettemin ook mijn dank aan GertJan, bReChThOu, boisei0, Copyman, Teutates, LeapingSheep, Alex, Don_Craft, Giordino, Milenco, Marterino, nislim, McBrown, Merijn, Kimioni, Kimioni, Suiker, mhirr, Bazkara, Panorama, Pierre, Bollie, Quinten, Gazeebo, Wave, StampVoet, windwarrior (Lennart) en Quazyx voor het meehelpen aan dit project en te laten zien dat de slapeloze nachten de voorbije jaren het wel waard waren *O*.

- Een zeer nederige en blije GuntherDW

(klik op de foto's voor een grote versie te zien)EDIT: Ik heb van Jelmar de PDF die bij de brief hoorde gekregen, die is makkelijker leesbaar dan de foto van de brief met een vrij goedkope pocket camera :+.

2
Algemeen / Oude functie porten van oude client?
« on: 22 January 2015, 21:06:41 »
Hoi vriendjes en vriendinnetjes!

Ik heb een lange tijd terug (in midden 2012) met het fiddlen van mijn client een bepaalde feature in die client gegooid die toen wel wat "sought after" was.
Ik had toen al beloofd van het te proberen porten naar een "officiele" ImprovedChat, maar het is er eigenlijk nooit echt van gekomen.

De functie waar ik het over heb is een "Custom FontRenderer", now, what the hell is een FontRenderer? Het makkelijkst toon je dat met enkele screenshots, die ik toen met die client gemaakt had.
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-06_19.36.37.png hier was hij bijna op z'n final stage)
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-15_20.57.02.png hier was het vrijwel "done"

Nu, voor je zegt "bah dat font is lelijk laat maar", de hele kracht achter die "Custom FontRenderer" was dat je eenders welk (geinstalleerd) fontje kon gebruiken om te tonen.
Zo bijvoorbeeld ook het welbekende "Comic sans" of eenders welke andere font
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-06_23.12.55.png
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-10_00.24.41.png
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-10_00.46.38.png (Background color was hier niet bugged, was een config in ImprovedChat, kon je ook instellen)

Echter zou je kunnen vragen "waarom doe je het niet gewoon, en waarom wil je onze mening eerst.", en dat zou een goede vraag zijn :p.
Hiervoor zijn 2 redenen. De eerste is dat het oude code is (lees: 1.2.5 tijdperk), en in de tussentijd is de chat wel best wel al wat veranderd.
De 2de reden is dat het toen vrij slechte en sloppy code was. Het was niet echt "up to snuff" met de echte code, en dit was mede ook dé reden dat ik het toen niet wou releasen.
Het renderen van "ASCII" characters, dus A-Z, cijfers en all that gaat prima. Maar van zodra je rare characters wou renderen die niet tot dat schema behoorden ging het soms vrij hard mis.

Nu hebben wij op Tweakcraft niet zo bijster veel characters die dat zouden kunnen veroorzaken, maar nontheless was dat een doorn in mijn oog.
http://wrongplace.be/files/minecraft_stuff/2012-09-18_12.21.58.png
Daarop zie je bijvoorbeeld hoe het nog min of meer mooi kon, maar als je zag hoe breed die string maar was op de "legit" chat, was dat om te wenen. Alsook kreeg ik die tekst maar pas mooi met ontelbare hacks en quirks :P.

Mede door dit gaat dit me denk ik gewoon opzadelen met veel echte RAGE momenten. Maar het kan echter ook weer de totaal andere kant op gaan, who knows, it's minecraft :p.

Nu wil ik dus jouw mening horen als community. Willen jullie zoiets zien (no promises trouwens of het echt af gaat raken), of zeggen jullie "ach, no real need for anything like that".

- Your friendly neighbourhood admin, GuntherDW (AKA FlutterShy)

3
Tweakcraft / 1.8!
« on: 31 December 2014, 03:17:01 »
Nota: Ik heb vandaag een kleine modificatie aan BetterMech gedaan. Ik heb /pen toggle toegevoegd met een soort "FixIC" mode. Als je "/pen toggle" kan je signs die met MC/Bridge/Lift/Gate beginnen en "uncapped" zijn door de spigot problemen fixen zonder de omslachtige /pen setline 1 ...... De pen zal dat irritante werk voor jou dan doen, zodat jij enkel maar hoeft te rclicken op de signs.
Dus /pen toggle en rclick in het rond voor je IC's  *O*

TL;DR met /pen toggle switch je van copy / paste naar fixed mode welke de IC"s fixt je hoeft alleen maar coal tegen je gebroken IC sign plaatsen

Beste tweakcrafters

(late) Heugde, we zijn eindelijk over naar 1.8 mede dankzij het zware werk van het spigot team. Het heeft me een paar dagen geduurd aan coding en testing, maar we zijn over. Net op tijd voor nieuwjaar ook  *O*

De console loopt nog een hoop te errorren, maar je kan op zich al naar je favoriete server verbinden met je 1.8 client! 1.8.0 of 1.8.1 maakt niet uit, ze werken alle2.

Meld de bugs die je vind bij het admin team zodat deze zo snel mogelijk gefixt kunnen worden aub.

EDIT: PermissionEx doet nog wat funky momenteel. Als je merkt dat je permissions niet echt zijn wat ze zouden moeten zijn kan je best een admin notify'en. Het updateproces van PEX is nog wat iffy en moet soms manueel...

4
Tweakcraft / Tweakcraft en hetzner
« on: 13 February 2014, 17:26:38 »
Deze ochtend kreeg ik een SMS die ik eigenlijk nooit zou willen krijgen: "Help, alles van tc ligt plat, site, bukkit, ...".

Half uurtje nadien kwam ik dus op IRC en werd mijn angst bevestigd, de bak ligt neer.
Na wat checks en vistu te hebben gecontacteerd (die dan onze server bij hetzner even liet rebooten, bye bye 500-600 dagen uptime :() leek alles terug in orde te zijn.

Er bleken wat geplande werkzaamheden te zijn bij Hetzner, en onze bak had daar (denken we) wat last van gekregen. Hierna werd echter een 2de ding duidelijk, onze hele server liep in tegenstelling tot wat we dachten op de harde schijf te draaien, in plaats van onze ramdisk.
Ik heb dus alle data en links naar de ramdisk teruggezet. Dit zou als toegevoegde waarde moeten hebben dat de backups vrijwel niet merkbaar zouden moeten zijn. Als je ooit op *:00, *:15, *:30 of *:45 ineens een paar blocks teruggegooid werd, kwam dit hierdoor. Dit zou nu opgelost moeten zijn.

Ziende dat vistu er aanwezig was, konden we meteen een ander probleem oplossen. Als jullie onze gesprekken op IRC de laatste tijd wat gevolgd hebben, zag je dat we vrij vraak klaagden over de snelheid van de bak. Die leek gecapped te zijn op 1.5 a 1Mbit download. Na een paar mails van Vistu, hebben we nu gratis en voor niets (:D) een Gbit lijn gekregen. Nu zitten we dus op een 1000/1000 connectie, in plaats van onze "oude" 100/100.

Onderzoek moet echter nog uitwijzen of dit onze andere problemen oplost mbt latency issues.

TL;DR server liep vast deze ochtend, vistu duwde op reboot knop, backup teruggezet, performance omhoog.

5
Support / Tweakcraft Changelog
« on: 10 April 2012, 07:11:26 »
Gameserver

2012-04-19 07:00
 • Zones weer geupdate, wat permissions faaltjes etc gefikst
 • TweakcraftUtils update, voorbereidingen voor the_end wereld doen
 • JSONAPI update, spleef restart knop via de site is nu binnen handbereik, moet ik nog uitwerken though. De initiele fase (en testscriptjes) is er.
 • Bukkit update (the usual)
 • WorldEdit geupdate voor meer 1.2.4 & 1.2.5 support
 • WorldGuard alsook voor meer 1.2.4 & 1.2.5 support
 • LogBlock bug met kisten (dubbel tellen?) gefikst
 • Nocheat & Tweakcraftutils geupdate voor /fly testjes (fly zonder crea)
 • MultiInv update voor bugjes te fixen met portaalwereld e.d.
2012-04-10 07:00
 • Zones geupdate, wat betere mod_Textiel support bij subzones (moet nog clientmod pushen),
 • hoop zpelvauten in Zones gefixed
 • TS3 Server geupdate, van 3.0-RC3 ofzo naar 3.0.3
 • Config optie voor worldtype in TweakcraftUtils gestoken, bij heden hebben dus smallworld, testwereld & pixelartworld WorldType.FLAT (iets met zwarte/blauwe fog!)

6
Support / Kleine client-side mods/fixes
« on: 5 January 2011, 17:15:40 »
Beste tweakertjes ;)

Ik persoonlijk vind de manier waarop MC sommige dingen doet een beetje raar,
daarom heb ik dus wat patches gemaakt die bepaalde bugs fixt, of wat features aanpast.

Zo heb ik bv een higher clouds fix die de wolken hoger (ong even hoog als "fast" mode?) zet, ipv je lastig te vallen in gebouwen.
Maar dat is niet de enige.

De lijst kan je (gesorteerd op versienummer) vinden op http://www.wrongplace.be/files/minecraft_patches/

Mede omdat ze dit vaak in-game vroegen of ik ze nog niet had post ik het hier ook even, kan altijd handig zijn :D.

Pages: [1]