Forum

Tweakcraft => Algemeen => Topic started by: wave535 on 16 May 2014, 19:21:36

Title: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 16 May 2014, 19:21:36
Een zeer goede morgen, middag, avond of nacht allemaal,

Het heeft misschien even geduurd, maar bij dezen toch: De buildcontest!!  *O* *O*

Zoals de meesten van jullie hopelijk wel gezien hebben staat hierboven een poll, en als je geen ras-aardbei bent dan heb je waarschijnlijk begrepen dat je mag stemmen op de data die jou het beste uitkomen! (als je wel een ras-aardbei bent: In de poll moet je stemmen op de data die jou het beste uitkomen 8)). Je kan op zoveel data stemmen als je wil :)

De buildcontest zal om 19.30 beginnen, gelieve rond 19.15 uiterlijk aanwezig te zijn, zodat we een beetje op tijd kunnen beginnen hopelijk. Bij je plot zullen twee kisten staan, je mag de inhoud van slechts één van de twee gebruiken. Je krijgt (anders dan eerder vermeld) exact 59 minuten en 23 seconden bouwtijd. Tools moet je zelf meenemen. Tp'en gedurende de contest is niet toegestaan en je bouwt in je eentje. Voor de spectators: het is niet toegestaan een plot te betreden tijdens de contest. Er is geen thema, de mooiste build wint simpelweg :)
Na de contest zal de vakkundige, geheel onpartijdige, bescheiden en natuurlijk onwijs charmante jury een eerste, tweede en derde plaats aanwijzen, die hun prijzen spoedig daarna zullen ontvangen.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je nog vragen/suggesties/opmerkingen/verhalen over kooikarpers hebben, dan horen wij het graag  (Y) (Y)

Groetjes,
Kimioni en Wave
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Suiker on 17 May 2014, 12:27:45
Quote
Stop discriminatie van de Ras-aardbei!

'I have a dream!'
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 17 May 2014, 19:09:23
vragen/suggesties/opmerkingen/verhalen over kooikarpers hebben, dan horen wij het graag  (Y) (Y)

Aller eerst wil ik even meedelen dat het koikarper en niet, zoals de meeste mensen denken, kooikarper is. De Koi behoord volgens de Taxonomische indeling onder het rijk 'Animalia', de stam betreft 'Chordata', zijn klasse is 'Actinopterygii', daaronder valt de koi bij de orde 'Cypriniformes', de familie 'Cyprinidae', het geslacht 'Cyprinus' en om het af te maken de soort 'Cyprinus carpio'  ofwel: de Karper. Daar wil ik echter aan toevoegen dat de Koi de ondersoort 'Cyperinus Carpio Carpio' is. Wel gezegd hebbende dat de taxonomische status van de soort onzeker is. De Japanse wilde karpers zijn Cyprinus rubrofuscus ofwel Cyprinus carpio rubrofuscus. De tendens is tegenwoordig om de soorten op te splitsen. Voor veredeling zijn koi gekruist met Duitse spiegelkarpers (Cyprinus carpio carpio), dus de koi met het onregelmatige schubbenpatroon van de spiegelkarper zijn dan hybriden.
Verder staat de Koi onder de gewone mens ook wel bekend als Nishikigoi (Nishiki betekent 'kleurig kleed' of brokaatkarper.

Een leuk feitje is dat de Koi de nationale vis is van Japan. Echter is de koi maar een kweekvariant van de gewone karper (Cyprinus Carpio). De koi is de afgelopen jaar enorm gestegen in de peilingen van 'Internationale vis van het jaar' waar de koi in 2013 op een respectievelijke 23ste plaats stond.
De Koi staat bekend als het overbrengen van maar liefst drie verschillende virussen. Dat zijn First Cyprinid Herpesvirus (ookwel karperpokken), Third Cyprinid Herpesvirus (CyHV-3)(die ook bekend staat als Carp Nephritis and gill necrosis virus (CNGV) en als Koi Herpesvirus (KhV)) en als laatste variant Sping viraemia of carp.


Oorsprong
Hoewel een Chinees boek uit de Jin-dynastie (4e eeuw) de koi vermeldt als een bontgekleurde karper, wordt aangenomen dat het kweken van koi als siervis in de 19e eeuw in de Japanse prefectuur Niigata zou begonnen zijn, toen rijstboeren ontdekten dat sommige karpers mooier gekleurd waren dan andere. De opvallende karpers werden gevangen en apart gekweekt. In de 20e eeuw werd een aantal kleurvarianten als norm gesteld, met name de wit-rode Kohaku. Pas in 1914 werden deze normen bekend voor de buitenwereld, toen de Niigata Koi tentoongesteld werden op de jaarbeurs van Tokio. Enkele koi werden toen geschonken aan kroonprins Hirohito.

Toen de transporttijden verkortten en de bewaarmogelijkheden - onder meer met de komst van plastic zakken - verbeterden, werd de wereldwijde verspreiding van de Japanse koi een feit. In Europa was het Verenigd Koninkrijk het eerste land waar de koihobby voeten aan de grond zette. Maar al snel volgden andere landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Schattingen over het aantal koivijvers in Nederland en België variëren van 50.000 tot zelfs 400.000.

Variaties
Elke beetje visliefhebber kan ze natuurlijk noemen, voor de rest van de mensen heb ik hier een lijstje gemaakt. Koivariëteiten worden onder meer onderscheiden door hun kleuren, patronen en onderlinge verhoudingen.

Dit zijn de belangrijkste hoofdvariëteiten:

Kohaku - Witte koi met rode patronen
Taisho Sanshoku (Sanke) - Witte koi met rode en zwarte patronen — Het zwart mag niet onder de laterale lijn (zijlijn) komen — het zwart op de borstvinnen ligt erop als een soort streepjes, en deze streepjes hoeven niet te beginnen bij het aanhechtingspunt van de borstvin maar het mag wel — Het zwart mag niet op het hoofd komen.
Showa Sanshoku (Showa) - Zwarte koi met witte en rode patronen — Het zwart komt tot onder de laterale lijn (zijlijn). — Het zwart ligt op de borstvinnen als een soort vlek, en deze vlek begint bij het aanhechtingspunt van de borstvin. — Het zwart loop door tot op de kop.
Asagi - Koi met licht blauwe schijn aan de bovenkant en rode schijn aan de onderkant
Shusui - Koi met een lijn met blauwe schubben op de rug, netjes gelijk verdeeld. En de staartvin, borstvinnen en kieuwdeksel hebben vaak een rood of oranje kleur. Kruising van een Asagi en een Doitsu.
Bekko - Witte, rode of gele koi met zwarte vlekken
Utsurimono - Zwarte koi met rode, witte of gele patronen
Goshiki - een (gedeeltelijk) zwarte koi met rode, witten, bruine en blauwe accenten
Goromo - een witte koi met donkerrode tot paarse vlekken (buddo goromo) of witte koi met rood met zwart omlijnde schubben vlekken(ai goromo)
Ogon - een koi met een eentonig kleurpatroon, al dan niet metaalachtig. Bekende kleuren zijn rood, oranje, platina, geel en zilver
Kawarimono - de niet-geklasseerde soorten/patronen
In principe verdient alleen koi, die in Japan gekweekt wordt de term 'Japanse koi'. Hoewel Niigata nog altijd één van de belangrijkste koiproducerende districten is, zijn de gebieden rond Yamanashi en Hiroshima sterk in opkomst. Kweekvarianten uit Europa en uit Israël, die in populariteit groeien, worden respectievelijk Eurokoi en Israëlische koi genoemd. De Vlinderkoi (Butterfly Koi) of Hyrenaga, die in de jaren 80 gekweekt werd en opvalt door haar lange gestroomlijnde vinnen, zijn in feite hybriden van de Aziatische karper en zijn niet algemeen aanvaard als "echte koi". Sedert enkele jaren zijn ook de in Taiwan, Thailand en Maleisië gekweekte koi erg in opkomst in de Europese landen. De doorgewinterde hobbyist blijft echter trouw aan zijn Japanse koi.

Het hebben van een Koi
Het houden van koi is iets moeilijker dan simpel een vijvertje maken en de koi erin. Het is een vereiste om enige kennis te hebben van biologisch evenwicht en waterhuishouding.

Koi gaan niet samen in een vijver met planten, daar ze de eigenschap hebben om planten los te wroeten is het moeilijk om planten in leven te houden naast de koi. Om deze reden worden bij koivijvers uitgebreide filterinstallaties gebruikt die het water schoon en gezond dienen te houden. Hiernaast wordt vaak een plantenfilter aangelegd, dit is een gedeelte apart van de koivijver zo ingericht dat hier alleen maar planten in staan en waar het water van de koivijver doorheen stroomt.

Er zijn vele mogelijkheden voor filterinstallaties, van redelijk goedkope zelfbouw meerkamerfilters, tot compleet zelfreinigende bead filters. Sterke pompen en veel beluchting horen hier ook bij.

Koishows
Omdat de Koi van zo een mateloze populariteit geniet kon het natuurlijk niet uitblijven.
Elk jaar worden er bijna overal ter wereld koishows georganiseerd. Hierbij worden Koi tentoongesteld in blauwe showvats, alle Koi van één persoon komen in één vat terecht, om zo weinig mogelijk ziektes over te brengen. Vroeger werd er een ander systeem toegepast in Japan, hierbij werden alle Koi van dezelfde variëteit of maat in hetzelfde vat geshowd, maar op deze manier werden vele vissen besmet met onder andere KHV. Op de show is meestal ook een beurs te vinden waar men allerhande Koigadgets, filters, enz. kan vinden voor een scherpe prijs. De show duurt meestal 2 à 3 dagen. Op de shows zijn diverse juryleden aanwezig, die de Koi jureren. Hier volgen de belangrijkste:

ZNA All Japan Nishikigoi Show
Belangrijkste koishow ter wereld, deze show bestaat al sinds 1966. Deze show wordt elk jaar op een andere plaats in Japan gehouden. ZNA All Japan Nishikigoi wordt georganiseerd door de Zen Nippon Airinkai medio November.

Shinkokai All Japan Combined Nishikigoi Show
Deze show wordt sinds 1968 elk jaar in het Tokyo Ryutsu Center gehouden. Georganiseerd door All Japanese Nishikigoi Dealers Association 'Shinkokai'. Kenmerkend is dat de jury bestaat uit de Koikweekers zelf.

Ik hoop dat jullie hier iets van opgestoken hebben en dat jullie net zo enthousiast over de Koi zijn geworden als ik (als jullie dat natuurlijk nog niet waren). En zo als ik altijd zeg:

'Koi Koi Koi!'
- Quazyx
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: bReChThOu on 17 May 2014, 19:15:17
Wtf ?
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 17 May 2014, 20:28:16
'Koi Koi Koi' dus  *O*
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Suiker on 18 May 2014, 13:56:42
vragen/suggesties/opmerkingen/verhalen over kooikarpers hebben, dan horen wij het graag  (Y) (Y)
[knipknip]

klikklik (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Aanmelden&returnto=Hoofdpagina&type=signup&fromhttp=1)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 18 May 2014, 16:14:50
Dank.
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: lentix2 on 19 May 2014, 20:56:09
HAII
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Gods_WILL on 21 May 2014, 10:43:29
het is wel duidelijk dat de ras aardbij zich gediscimineert voelt hier moeten wij als community iets aan gaan doen
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 21 May 2014, 10:57:19
het is wel duidelijk dat de ras aardbij zich gediscimineert voelt hier moeten wij als community iets aan gaan doen

Rasaardbei :D
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 21 May 2014, 11:06:59
Wanneer wordt het nou gehouden?
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Giordino on 21 May 2014, 11:24:18
Zodra de discriminatie van de ras-aardbei is gestopt  O-)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Gods_WILL on 21 May 2014, 11:25:44
het is wel duidelijk dat de ras aardbij zich gediscimineert voelt hier moeten wij als community iets aan gaan doen

Rasaardbei :D
Woops ;)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 21 May 2014, 17:29:54
ik hoorde ergens dat iemand het idee had om het winnende bouwwerk te gebruiken voor een griefcontest. Dat vond ik iig een erg leuk idee. Ik zou dat ook best willen organiseren:D (alhoewel ik het winnende bouwwerk nog wel wat zou aanpassen, dat het moeilijker te slopen valt:P). Doen?
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Gods_WILL on 21 May 2014, 17:31:04
klinkt tof Quazyx
als het zover is zal ik er weer bij willen zijn
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 21 May 2014, 19:06:07
zeeeeeer strak plan  (Y)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 21 May 2014, 19:09:17
Een zeer goede morgen, middag, avond of nacht allemaal,

De poll is gesloten!  8)

Woensdag 28 mei zal de buildcontest dus plaats gaan vinden. Alle informatie staat in de openingspost. Mocht je nog vragen/suggesties/opmerkingen/verhalen over kooikarpers hebben, dan horen wij het graag  (Y) (Y)
19.30 begint de contest, uiterlijk 19.15 aanwezig dus!

We hebben er zoals altijd erg veel zin in  *D

Groetjes,

Kimioni en Wave
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 21 May 2014, 19:09:46
ik hoorde ergens dat iemand het idee had om het winnende bouwwerk te gebruiken voor een griefcontest. Dat vond ik iig een erg leuk idee. Ik zou dat ook best willen organiseren:D (alhoewel ik het winnende bouwwerk nog wel wat zou aanpassen, dat het moeilijker te slopen valt:P). Doen?

Klinkt goed  *O* *O* *O*
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 21 May 2014, 21:11:06
(http://i.imgur.com/PU8gSvf.jpg)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Giordino on 21 May 2014, 21:49:12
Ja allemaal leuk en aardig enzo…
Maar wat is jullie aanpak mbt het tegengaan van de discriminatie van de ras-aardbei ?
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Gods_WILL on 21 May 2014, 22:01:47
Ja allemaal leuk en aardig enzo…
Maar wat is jullie aanpak mbt het tegengaan van de discriminatie van de ras-aardbei ?

dankje wel giordino
er moet echt wat gebeuren we zien steeds minder  minder ras-aardeien hier op tweakcraft
geef nu gul aan giro (mijn rekening nr) en help de ras aardbei tegen discriminatie
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 21 May 2014, 23:20:22
(http://i.imgur.com/hJQdxtk.jpg?1)

Iemand zin om flyers uit te delen?   7(8)7
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Gods_WILL on 26 May 2014, 00:01:18
ik mag hopen dat er wel een thema bij zit zoals niet gezegd word in in de openings post
mij is een thema belooft en nu wil ik een random thema zodra het spel start
zoniet dat gaat de laatste rasaardbei eraan
en ja hij is gekidnapt
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Giordino on 26 May 2014, 09:17:25
thema: Ode aan de ras-aardbei   :yes
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 27 May 2014, 20:03:55
Even een korte reminder: morgen om 19.30 begint de boel dus! om 19.15 aanwezig :)

Tot morgen,

Kimioni en Wave
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Suiker on 27 May 2014, 21:23:11
Prepare for dirt house! _O-
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 27 May 2014, 21:26:23
(http://static.planetminecraft.com/files/resource_media/screenshot/1215/1_1945476.jpg)

Niet slecht toch?  *D
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 27 May 2014, 22:51:15
           
*O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*

(http://i.imgur.com/glKIsDg.jpg?6)

         
*O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*   *O*
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: wave535 on 28 May 2014, 20:51:12
De contest is afgelopen!

Op de derde plaats is Freaker geëindigd, op de tweede plaats is Quazyx geëindigd en op de eerste plaats niemand minder dan Maddox!! Gefeliciteerd allemaal  *O* *O*
En iedereen bedankt voor het meedoen/supporten/kijken!! Wij vonden het erg gezellig iig, dus super bedankt!  *O* *O* (Y) (Y)

Groetjes,

Kimioni en Wave :w
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 28 May 2014, 20:53:29
Super bedankt Wave535 en Kimioni voor het organiseren! Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om mee te doen.

Zoals al eerder vermeld, het winnende huisje zal de basis vormen voor een griefcontest die binnenkort wordt georganiseerd, meer informatie volgt snel!

- Quazyx
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Maddox on 28 May 2014, 20:54:43
Was weer leuk :>
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Twarbi on 28 May 2014, 20:55:09
het was een ,leuk event :P   moeten we vaker doen :D
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: DutchBartje on 28 May 2014, 20:57:37
Het was Super leuk moeten we zeker vaker doen helaas geen 1ste nog gefeliciteerd met de winst Djmaddox! ;)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Freaker5005 on 28 May 2014, 21:02:23
was leuk ^^
kan niet wachten om maddox z'n huisje te slopen :P

wat ik ook erg leuk vond is dat jullie het dit keer muurtjes tussen de plots hadden.
zag er erg leuk uit.

minpunten maar dat is best wel persoonlijk denk ik.
- te weinig blokjes
- geen 2 thema's doen..
- later beginnen mensen zoals ik moeten na het eten de hond uitlaten vond het tbh een wonder dat ik bij spleef op tijd was.
- ice melting stond aan en had best wel uit gemogen...

veder echt prima gedaan.
ik ga even kijken of ik van het film materiaal dat ik heb iets ga brouwen.. of dat ik het er bij laat bouwen en praten is moeilijk en alleen bouwen is ook best saai vind ik.
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 29 May 2014, 09:45:49
(http://i.imgur.com/MqvXVv3.png?1)

(http://i.imgur.com/gpJ58ai.png?1)

(http://i.imgur.com/CbO0RcH.png?1)
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Quazyx on 29 May 2014, 15:39:21
was leuk ^^
kan niet wachten om maddox z'n huisje te slopen :P

wat ik ook erg leuk vond is dat jullie het dit keer muurtjes tussen de plots hadden.
zag er erg leuk uit.

minpunten maar dat is best wel persoonlijk denk ik.
- te weinig blokjes
- geen 2 thema's doen..
- later beginnen mensen zoals ik moeten na het eten de hond uitlaten vond het tbh een wonder dat ik bij spleef op tijd was.
- ice melting stond aan en had best wel uit gemogen...

veder echt prima gedaan.
ik ga even kijken of ik van het film materiaal dat ik heb iets ga brouwen.. of dat ik het er bij laat bouwen en praten is moeilijk en alleen bouwen is ook best saai vind ik.

Inderdaad, er waren wat verbeterpunten, vond ik zelf ook. Maakt verder niet uit. Ik ben vanplan om na de griefcontest nog een buildcontest te gaan organiseren, en ik zal je punten meenemen!
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Freaker5005 on 29 May 2014, 21:48:36
Kimi ik heb die van mij verkeerd om gebouwt zou leuker zijn als je de voor kant had genomen ;)
en Quazy mooi kijk er naar uit ^,^
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: kimioni on 29 May 2014, 22:03:26
(http://i.imgur.com/DUiRzAX.png?1)

voorkant dus  :$
Title: Re: Buildcontesta!
Post by: Freaker5005 on 29 May 2014, 22:24:29
 *O*yeey *O*